Δράση για το κλίμα: Γιατί οι αστικές περιοχές πρέπει να φυτέψουν περισσότερα δέντρα

0
Δράση για το κλίμα: Γιατί οι αστικές περιοχές πρέπει να φυτέψουν περισσότερα δέντρα

Όσον αφορά τα δέντρα και τα περιβαλλοντικά τους οφέλη, είναι η ικανότητά τους να απορροφούν διοξείδιο του άνθρακα και να απελευθερώνουν οξυγόνο που ακούγονται όλα τα πρωτοσέλιδα. Αλλά η ικανότητά τους να μειώνουν τη θερμοκρασία στις αστικές περιοχές δεν πρέπει να αγνοηθεί, και στο Βανκούβερ του Καναδά, δεν είναι.

Καυτό καλοκαίρι

Αυτό το καλοκαίρι που πέρασε, Βρετανική Κολομβία γνώρισε ζέστη όπως ποτέ πριν. Οι υψηλές θερμοκρασίες οδήγησαν σε πυρκαγιές και ξηρασία και ευθύνονται για 800 θανάτους.

αστικές στέγες δέντρων

Δυστυχώς, οι πιθανότητες είναι ότι αυτό δεν ήταν ένα μεμονωμένο καλοκαίρι. Ορισμένοι επιστήμονες λένε ότι ο Καναδάς θερμαίνεται με διπλάσιο ρυθμό από τον υπόλοιπο κόσμο. Η εύρεση τρόπων για τη μείωση των καταστροφικών επιπτώσεων αυτών των καυτών θερμοκρασιών θα πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για τους ηγέτες παγκοσμίως.

Στέγες δέντρων

Μια μελέτη που έγινε στο Βανκούβερ έβαλε αισθητήρες σε ποδήλατα και σημείωσε την πτώση της θερμοκρασίας όταν αυτά τα ποδήλατα περνούσαν κάτω από σκιασμένες περιοχές με δέντρα.

Μπορεί να φαίνεται προφανές να πούμε ότι είναι πιο δροσερό στη σκιά, αλλά τι γίνεται πάνω από τα δέντρα; Μια μελέτη στο Μόντρεαλ διαπίστωσε ότι όχι μόνο οι δεντρόφυτοι δρόμοι είδαν πτώση της θερμοκρασίας του εδάφους, αλλά ήταν επίσης πιο δροσερό έως και 20 ορόφους πάνω από το έδαφος!

Φύτεψε περισσότερα δέντρα

Φαίνεται σαν να είναι ασυνήθιστο, σωστά; Οι αστικές περιοχές πρέπει να φυτέψουν περισσότερα δέντρα και να δημιουργήσουν περισσότερα στέγαστρα ανάμεσα στην άσφαλτο και το σκυρόδεμα.

Στο Βανκούβερ, αυτό ακριβώς κάνουν. Η πόλη αποφάσισε να αυξήσει την κάλυψη των δέντρων από 19 σε 30% μέχρι το έτος 2050 και πέρυσι κέρδισε την μπάλα φυτεύοντας 150.000 δέντρα.

αστικές στέγες δέντρων

Αυτό είναι υπέροχο, αλλά η κυβέρνηση μπορεί να κάνει μόνο τόσα. Όπως λέει ο Δρ Στίβεν Σέπαρντ, καθηγητής Αστικής Δασοπονίας στο UBC, «Έως το ένα τρίτο ή τα μισά στέγαστρα στην πόλη προέρχονται από ιδιωτικές ιδιοκτησίες, και εκεί είναι που βλέπουμε την παρακμή. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι πολύ περισσότεροι άνθρωποι να φυτεύουν δέντρα στη δική τους μπροστινή και πίσω αυλή».

Όχι ότι χρειαζόμασταν έναν άλλο λόγο για να φυτέψουμε δέντρα και να είμαστε ευγνώμονες για όλα όσα κάνουν, αλλά εδώ είναι ούτως ή άλλως. Ναι, δέντρα!

Schreibe einen Kommentar