Εαρινή Πρόγνωση Καιρού 2022 | Υπηρεσίες Φροντίδας Green Lawn Dr

11
Εαρινή Πρόγνωση Καιρού 2022 |  Υπηρεσίες Φροντίδας Green Lawn Dr

Εισαγωγή

Ο καιρός μας στον Καναδά είναι στην καλύτερη περίπτωση απρόβλεπτος, επομένως είναι δύσκολο να γνωρίζουμε πραγματικά πώς ο καιρός επηρεάζει το γκαζόν μας. Προφανώς, ο καιρός είναι μια μεταβλητή στην οποία βασιζόμαστε κάθε χρόνο, αλλά μπορεί να αλλάξει σε μια δεκάρα. Ως επαγγελματίες περιποίησης γκαζόν, γνωρίζουμε καλά τον καιρό για να προσφέρουμε στο γκαζόν σας τη σωστή περιποίηση την κατάλληλη στιγμή, δεδομένου του καιρού που μας προσφέρει η φίλη μας Μητέρα Φύση. Δείτε παρακάτω για την πρόβλεψη του Farmers Almanac για το έτος και πώς αυτές οι προβλέψεις θα μπορούσαν να επηρεάσουν το γρασίδι σας καθ ‚όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου. Λάβετε υπόψη ότι αυτό είναι απλώς μια πρόβλεψη και είναι απλώς ένας γενικός οδηγός που βοηθά τους ιδιοκτήτες σπιτιού να κατανοήσουν πώς τα διαφορετικά καιρικά μοτίβα προκαλούν διαφορετικές αντιδράσεις στο γρασίδι σας.

Χειμερινή πραγματικότητα

Θερμοκρασία – Ελαφρώς πάνω από την κανονική
Βροχόπτωση – Πάνω από το κανονικό με κυμαινόμενη βροχή/χιόνι αναμειγνύεται με λιώσιμο ενδιάμεσα

Επίδραση στο γκαζόν

Συνήθως, χάνουμε μεταξύ 5 – 15% του γκαζόν μας κάθε χρόνο από περιβαλλοντικές πιέσεις. Όταν έχουμε πιο ζεστούς, χιονισμένους χειμώνες, υπάρχει πολλή υγρασία που συγκρατείται στο έδαφος. Η υγρασία είναι καλό πράγμα! Ωστόσο, κάτι που πρέπει να έχετε κατά νου είναι ότι οι κυμαινόμενες θερμοκρασίες και ο επαναλαμβανόμενος κύκλος κατάψυξης/απόψυξης ασκούν μεγάλη πίεση στο στέμμα της λεπίδας του γρασιδιού. Οι θερμότεροι χειμώνες δημιουργούν ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τους Grubs να αδρανοποιούν στο έδαφος και επομένως θα είναι παρόντες στο έδαφος όταν φτάσει η Άνοιξη. Να είστε προσεκτικοί εάν το γκαζόν σας σκίζεται, μπορεί να έχετε πρόβλημα με το γρασίδι!

Χρήσιμες συμβουλές για αυτόν τον καιρό

Δεν μπορείτε να κάνετε πολλά τώρα που ο χειμώνας έχει σχεδόν τελειώσει, αλλά ελπίζουμε ότι έχετε συμβαδίσει με τις συμβουλές μας για τη χειμερινή συντήρηση! Ωστόσο, το κύριο πράγμα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τη ζημιά που θα μπορούσε να προκληθεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι να ελαχιστοποιήσετε την κυκλοφορία στο γρασίδι από το πρώτο σημάδι παγετού μέχρι το τελευταίο λιώσιμο του έτους. Καθώς οι λεπίδες του γρασιδιού είναι αδρανείς, είναι πιο ευάλωτες, επομένως οποιαδήποτε πρόσθετη πίεση μπορεί να οδηγήσει σε εύθραυστο ριζικό σύστημα ή κατεστραμμένες λεπίδες και ενδεχομένως να μην επανέλθουν την άνοιξη. Μια άλλη χρήσιμη συμβουλή είναι να σπάσετε τυχόν μεγάλους σωρούς χιονιού ως αποτέλεσμα του φτυαρίσματος ή οποιωνδήποτε πολύ σκιερών περιοχών. Αυτό θα βοηθήσει το χιόνι να λιώσει πιο γρήγορα και θα μειώσει τον κίνδυνο μούχλας του χιονιού.

Εαρινή Πρόβλεψη

Θερμοκρασία – Ελαφρώς χαμηλότερη από το κανονικό
Υετός – Ελαφρώς υγρότερος από το κανονικό

Επίδραση στο γκαζόν

Οι υψηλότερες θερμοκρασίες δεν σημαίνουν πάντα μια πρώιμη άνοιξη, επομένως είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι η πλειονότητα των σωρών του χιονιού έχει φύγει πριν από τη λίπανση. Το Almanac προβλέπει ότι ο βροχερός καιρός θα είναι λίγο πιο έντονος αυτή την Άνοιξη. Όσο περισσότερες βροχοπτώσεις δεχθούμε την άνοιξη τόσο το καλύτερο γιατί βοηθάει σημαντικά την ανάκαμψη του χλοοτάπητα μετά τους κρύους μήνες του χειμώνα.

Χρήσιμες συμβουλές για αυτόν τον καιρό

Ένα ανοιξιάτικο λίπασμα είναι το πιο σημαντικό βήμα που μπορεί να κάνει ένας ιδιοκτήτης σπιτιού για να στήσει το γκαζόν του για επιτυχία για την καλλιεργητική περίοδο. Συνιστάται επίσης να σκουπίζετε το γκαζόν πριν από την εφαρμογή του λιπάσματος. Παρακολουθήστε την πρωινή δροσιά και τη βροχόπτωση μετά από αυτό το ανοιξιάτικο λίπασμα για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει αρκετό νερό στο γρασίδι/χώμα για να διασπαστούν τα ευεργετικά θρεπτικά συστατικά που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε το γκαζόν σας δυνατό και υγιές. Μην ανησυχείτε αν έχουμε την αναπόφευκτη χιονοθύελλα μετά το ανοιξιάτικο λίπασμα. Αυτό πραγματικά βοηθά στη διάσπαση του λιπάσματος και στη διανομή των θρεπτικών συστατικών σε όλο το γρασίδι σας.

Καλοκαιρινή Πρόβλεψη

Θερμοκρασία – Πιο καυτή από το κανονικό (Ιούνιος και μέσα Αυγούστου)
Βροχόπτωση – Ελαφρώς περισσότερες από τις μέσες βροχοπτώσεις

Επίδραση στο γκαζόν

Οι υψηλές και υγρές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλλειψη βροχοπτώσεων μπορούν να οδηγήσουν σε αδράνεια του χλοοτάπητα. Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αν το γκαζόν σας είναι ήδη παχύ, υγιές και καλά γονιμοποιημένο. Είναι επίσης ώρα αιχμής για τσιγκούνια για να αναπαράγετε και να προσβάλετε το γκαζόν σας. Αυτά μπορεί να προκαλέσουν σοβαρή ζημιά σε σύντομο χρονικό διάστημα. Αν δείτε μικρά καφέ μπαλώματα να απλώνονται στα δέντρα και τους κήπους, περιποιηθείτε τα αμέσως ή καλέστε τον τοπικό σας επαγγελματία περιποίησης γκαζόν. Crabgrass επίσης

Χρήσιμες συμβουλές για αυτόν τον καιρό

Τα ζιζάνια θα συνεχίσουν να αναπτύσσονται ακόμα κι αν το γκαζόν έχει μείνει σε αδράνεια, επομένως είναι καλύτερο να διατηρήσετε το πρόγραμμα κοπής σας για να τα εμποδίσετε να πολλαπλασιαστούν και να ξεπεράσουν το υπόλοιπο γκαζόν σας. Ελέγχετε συνεχώς για τσιμπούρια γύρω από κήπους και δέντρα για να είστε μπροστά τους και να είστε σε θέση να τα αντιμετωπίσετε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ποτίστε βαθιά, για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους αντί για σύντομες εκρήξεις πιο συχνά. Αυτό βοηθά το γκαζόν σας να συγκρατεί το νερό και να το χρησιμοποιεί όπως χρειάζεται. Απεικόνιση τρεξίματος μαραθωνίου και πίνοντας μόνο μια γουλιά νερό. Αλλά αν πίνετε πολλά μπουκάλια νερό θα ενυδατωθείτε και θα αναρρώσετε πιο γρήγορα.

Φθινοπωρινή Πρόβλεψη

Θερμοκρασία – Κοντά στην κανονική
Υετός – Πιο ξηρό από το κανονικό

Επίδραση στο γκαζόν

Το γκαζόν αναρρώνει τώρα από το ζεστό, υγρό καλοκαίρι, οπότε θα πρέπει να αρχίσετε να βλέπετε ξανά το πράσινο, καταπράσινο γκαζόν σας. Αλλά θα πεινάει και θα ψάχνει για φαγητό, οπότε μπορεί να είναι πιο ανοιχτό πράσινο από όσο θα θέλατε. Επίσης, γύρω στα μέσα Οκτωβρίου, τα υπάρχοντα ζιζάνια θα αρχίσουν να εξαφανίζονται φυσικά καθώς ο καιρός κρυώνει και θα σταματήσουν να σπέρνουν για να δημιουργήσουν νέα ζιζάνια.

Χρήσιμες συμβουλές για αυτόν τον καιρό

Το πρώιμο φθινόπωρο (Σεπτέμβριος) μοιάζει πολύ με τη φροντίδα του γκαζόν την άνοιξη. Όταν η σεζόν κλείνει είναι όταν είναι σημαντικό να προετοιμάσουμε το γκαζόν για τους μακροχρόνιους σκληρούς χειμώνες μας. Η εφαρμογή ενός χειμερινού λιπάσματος με υψηλότερους όγκους καλίου θα βοηθήσει το γρασίδι να επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των ριζών για τους χειμερινούς μήνες. Κρατώντας τα υπολείμματα μακριά από το γρασίδι, π.χ. φύλλα, παλιά αποκόμματα γκαζόν και κλαδιά δέντρων, βοηθά το γρασίδι να αναπνέει και επιτρέπει την απορρόφηση του λιπάσματος του χειμώνα. Το τελευταίο κόψιμο της χρονιάς πρέπει να έχει το ίδιο ύψος που κόβετε όλη τη σεζόν. Ένα συνηθισμένο λάθος είναι να κόβετε πολύ κοντά πριν πέσει το χιόνι. Αυτό προκαλεί περιττή καταπόνηση στις ρίζες και στην πραγματικότητα θα κάνει το γρασίδι πιο αδύναμο και θα είναι λιγότερο πιθανό να επιστρέψει την άνοιξη. Η επίβλεψη συνιστάται πάντα, πάντα, πάντα το φθινόπωρο για την πλήρωση τυχόν αραιωμένων περιοχών αλλά και για τη συμπλήρωση του υπάρχοντος παλαιωμένου χόρτου.

συμπέρασμα

Ο καιρός έχει σημασία όταν εξετάζουμε τη θεραπεία οποιουδήποτε ζωντανού οργανισμού που αναπνέει. Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς επηρεάζει ο καιρός το γκαζόν σας, ώστε αυτό μπορεί να είναι ένα τρομακτικό έργο που πρέπει να παρακολουθείτε καθώς προχωρά η χρονιά. Μείνετε συντονισμένοι για τις ενημερώσεις μας, ειδικά για την εποχή, με πιο λεπτομερείς συμβουλές και κόλπα για το πώς να τις χειριστείτε καθώς προχωρά η χρονιά!

Schreibe einen Kommentar