Η ανάπτυξη ενός κήπου κουζίνας οδηγεί στην επισιτιστική ασφάλεια καθώς οι ελλείψεις σε δυνητικά προϊόντα

0
Η ανάπτυξη ενός κήπου κουζίνας οδηγεί στην επισιτιστική ασφάλεια καθώς οι ελλείψεις σε δυνητικά προϊόντα

Καθώς πλησιάζουν οι γιορτές, ακούμε για ελλείψεις χριστουγεννιάτικων δέντρων, γαλοπούλας και παιχνιδιών. Αλλά τίποτα δεν προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία από την πρόσφατη ανακοίνωση για πιθανή έλλειψη φρέσκων προϊόντων. Οι οργανώσεις παραγωγής της Βόρειας Αμερικής ζητούν βοήθεια από την κυβέρνηση, ώστε να μην πληρώσουμε το τίμημα στο σούπερ μάρκετ ή στο τραπέζι του δείπνου. Ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η καλλιέργεια της δικής μας τροφής είναι απαραίτητη αυτές τις μέρες!

Τι συμβαίνει?

Σε ολόκληρο τον Καναδά και τις ΗΠΑ, τα αποθέματά μας φρέσκων φρούτων και λαχανικών απειλούνται από διάφορα ζητήματα που επηρεάζουν την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού, όπως η συμφόρηση στα λιμάνια, οι ελλείψεις εργατικού δυναμικού, οι καθυστερήσεις και η ακριβή αποστολή εμπορευματοκιβωτίων.

Παράγουν έλλειψη

Για παράδειγμα, αυτή η είδηση ​​του CTV ακούστηκε από τον γενικό διευθυντή της Ontario Greenhouse Vegetable Growers, ο οποίος λέει ότι υπάρχουν τόνοι προϊόντων στα λιμάνια αυτή τη στιγμή. τα πλοία στα οποία βρίσκεται το φαγητό δεν έχουν χώρο να ελλιμενιστούν.

Ενώ η έκθεση λέει ότι ο μέσος χρόνος για τα εμπορεύματα να παραμείνουν στο νερό είναι 15 ημέρες, ορισμένα προϊόντα κυκλοφορούν για 60 ημέρες ή περισσότερο!

Σε κοινή δήλωση, 21 υπογράφοντες του κλάδου εξέφρασαν επίσης την ανησυχία τους για τις αγορές πανικού και τη συγκέντρωση αποθεμάτων από τους καταναλωτές.

Λένε ότι χωρίς κυβερνητική παρέμβαση, όλοι θα αισθανθούμε το τσίμπημα πολύ σύντομα, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι βασιζόμαστε περισσότερο στις εισαγωγές τώρα που οι καλλιεργητικές περίοδοι σε μεγάλο μέρος του Καναδά και των ΗΠΑ έχουν τελειώσει.

Τι να κάνω?

Το εβδομαδιαίο φυλλάδιο κουπονιών σας είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να ξεκινήσετε. Η διευθύντρια ερευνητικού προγράμματος του Πανεπιστημίου Dalhousie, Janet Music, διευθύντρια του ερευνητικού προγράμματος Janet Music λέει στο CTV News ότι οι καταναλωτές θα πρέπει να ψωνίσουν για προσφορές.

Παράγουν έλλειψη

Συνιστά επίσης να πατήσετε το τμήμα κατάψυξης για κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, τα οποία είναι εξίσου θρεπτικά αλλά πολύ φθηνότερα από τα φρέσκα αντίστοιχα.

Σκεφτείτε να αγοράσετε αντικείμενα με τα αυτοκόλλητα «απόλαυσε απόψε», τα οποία είναι συχνά λιγότερο ακριβά και συμβάλλουν στη μείωση της σπατάλης τροφίμων, γεγονός που οδηγεί τελικά τις τιμές σε άνοδο.

Η οικιακή κηπουρική έγινε εύκολη

Εάν πάντα θέλατε να δοκιμάσετε έναν κήπο πάγκου ή να καλλιεργήσετε βότανα σε ένα περβάζι, τώρα είναι η ώρα να ξεκινήσετε. Εάν επιλέξετε ένα αυτόματο σύστημα καλλιέργειας κουζίνας, η αρχική παραγωγή μπορεί να είναι δαπανηρή, αλλά μακροπρόθεσμα, θα εξοικονομήσετε χρήματα και θα απολαύσετε την ικανοποίηση της καλλιέργειας τροφίμων στο σπίτι.

Προσπαθήστε καλλιέργεια τροφίμων από υπολείμματα κουζίνας. έτσι είναι, μπορείτε να ξανακαλλιεργήσετε πράσινα κρεμμύδια, πράσα, σκόρδο, βότανα, τζίντζερ και πολλά άλλα! Απλώς ψάξτε για μια άκρη που μεγαλώνει στελέχη.

Παράγουν έλλειψη

Απολαύστε τα πολλά οφέλη από καλλιεργώντας θρεπτικά και νόστιμα λάχανα στο σπίτι! Είναι πολύ εύκολο και διαρκεί μόνο λίγες μέρες.

Τέλος, υποστηρίξτε έναν τοπικό αγρότη ή αγορά. Θα επενδύσετε στην τοπική σας οικονομία αγοράζοντας τα πιο φρέσκα λαχανικά που είναι δυνατόν – τίποτα που να έχει καθίσει σε ένα πλοίο για 60 ημέρες!

Μια πιθανή έλλειψη προϊόντων είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά το να πάρουμε την επισιτιστική ασφάλεια στα χέρια μας είναι ευκολότερο και πιο εφικτό από ό,τι νομίζετε.

Schreibe einen Kommentar