Η Σκωτία εισέρχεται στην Vertical Farming με Total Automation

0
Η Σκωτία εισέρχεται στην Vertical Farming με Total Automation

[et_pb_section bb_built=”1″][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text _builder_version=”3.0.72″ background_layout=”light” text_orientation=”left” border_style=”solid”]

Η εμπορική γεωργία εσωτερικού χώρου στο Ηνωμένο Βασίλειο βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην Αγγλία και την Ουαλία με την κάθετη γεωργία να επικεντρώνεται στο Λονδίνο. Μια κατάσταση που αλλάζει αυτό το φθινόπωρο με την έναρξη της πρώτης κάθετης φάρμας της Σκωτίας. Δεν υπάρχουν ZipGrow Towers εδώ. Αυτό το αναπτυσσόμενο σύστημα ραφιών θα μπορούσε να αλλάξει τα πάντα. Όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, αλλά παγκοσμίως.

Κάθετη Γεωργία

Το «πρώτο εμπορικά βιώσιμο» του Ηνωμένου Βασιλείου κάθετη γεωργία Η εγκατάσταση του συστήματος στο Ινστιτούτο James Hutton, μια παγκοσμίου φήμης επιστημονική εγκατάσταση κοντά στο Dundee, βρίσκεται στα τελευταία στάδια ολοκλήρωσης. Με την κυκλοφορία, θα ξεκινήσει η δοκιμαστική ανάπτυξη πλήρους κλίμακας. Δεν είναι περίεργο που εργάζονται σε αυτό το σύστημα κάθετης υδροπονικής καλλιέργειας από το 2013. Αν και έχει αποδειχθεί επιτυχημένο σε δοκιμές σε πολύ μικρότερη κλίμακα, τώρα ο σχεδιασμός και η μηχανική του εσωτερικού αγροκτήματος ανταποκρίνονται στις πραγματικές απαιτήσεις παραγωγής καλλιεργειών. Και η πλήρης κλίμακα σημαίνει ότι είναι μια μεγάλη εγκατάσταση.

Πόσο μεγάλο? Οι πύργοι εγκαταστάσεων περιέχουν στοίβες των οποίων το ύψος μπορεί να εκτιμηθεί μόνο συγκρίνοντας τους ανθρώπους με τη δομή στις αποδόσεις, αλλά έχουμε την κλίμακα για να μας καθοδηγήσει (ανάλογα με την ακρίβεια απόδοσης). Φαίνεται ότι αυτός ο άνθρωπος έχει ύψος 6 πόδια και η επιφάνεια εργασίας βρίσκεται σε ένα τυπικό ύψος πάγκου 3 ποδιών, επομένως η κεντρική αίθουσα εργασίας έχει οροφή περίπου 18 ποδιών και οι δίσκοι καλλιέργειας λειτουργούν σε μήκος 12 πόδια και πλάτος 4 πόδια . Οι αποδόσεις δείχνουν 48 δίσκους σε μια στοίβα και 2 στοίβες ανά πύργο, και η εγκατάσταση κάθετης γεωργίας του Dundee έχει 10 από αυτούς τους πύργους των οποίων το ύψος είναι νάνος στην περιοχή εργασίας.

Κάνοντας τα μαθηματικά, αυτό μεταφράζεται σε πάνω από ένα στρέμμα χώρου καλλιέργειας (46.080 πόδια2) που μπορεί να υποστηρίξει έως και 50 διαφορετικές καλλιέργειες που καλλιεργούνται ταυτόχρονα – εφόσον όλες έχουν το ίδιο κλίμα και τις ίδιες ανάγκες σε θρεπτικά συστατικά. Ενώ μπορούν να σχεδιάσουν ένα τέτοιο σύστημα για κάθετη καλλιέργεια πολλών ειδών φρούτων και λαχανικών, η Intelligent Growth Solutions (IGS), η ιδιοκτήτρια του συστήματος σχεδίασης και των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, το βλέπει ως το πιο σημαντικό για την αύξηση της οικονομικής παραγωγής φυλλωδών λαχανικών. Αυτές οι καλλιέργειες, ειδικά τα μαρούλια, υφίστανται περίπου 90% απώλεια από τη σπατάλη μεταξύ της σποράς και του σούπερ μάρκετ στην παραδοσιακή γεωργία λόγω της εύθραυστης φύσης τους.

Κάθετη Γεωργία

Η IGS σχεδίασε αυτό το υδροπονικό σύστημα κάθετης καλλιέργειας για πλήρη αυτοματισμό που περιλαμβάνει ρομποτική φύτευση, συντήρηση και συγκομιδή. Αν και αυτό θα μειώσει σημαντικά το κόστος παραγωγής τροφίμων, η δοκιμαστική λειτουργία της πλήρους εγκατάστασης δεν θα περιλαμβάνει ρομπότ. Πολύς χρόνος για να τα προσθέσετε αφού βεβαιωθείτε ότι το υπόλοιπο του Περιβαλλοντικού Συστήματος Ολικού Ελέγχου και ο υποστηρικτικός εξοπλισμός λειτουργούν, καθώς θα πρέπει να καλλιεργεί την υψηλότερη δυνατή ποιότητα προϊόντων. Σύμφωνα με τον επιστήμονα των φυτών Hutton, Dr. Robert Hancock, σε ένα άρθρο του Produce Business UK το περασμένο φθινόπωρο, είναι ο σχεδιασμός του φυτικού φωτισμού IGS LED που αλλάζει πραγματικά την αποτελεσματικότητα της γεωργίας εσωτερικών χώρων. Χάρη στις πρόσφατες εξελίξεις στην τεχνολογία LED, το IGS δημιούργησε «ένα πολύ καλύτερο σύστημα φωτισμού» και με αυτό στο χέρι, ο Hancock ελπίζει να ενσωματώσει αισθητήρες που «εντοπίζουν τις μη βέλτιστες συνθήκες ανάπτυξης σε πραγματικό χρόνο και πολύ πριν εκδηλωθούν τα σωματικά συμπτώματα». Μια ανάπτυξη που ήδη ερευνάται από άλλους στο Hutton με φυτά που καλλιεργούνται στο χωράφι χρησιμοποιώντας υπερφασματική απεικόνιση.

Το άρθρο συνεχίζει λέγοντας ότι το σύστημα φωτισμού LED σχεδιασμένο από IGS είναι 50% πιο αποδοτικό από οποιοδήποτε άλλο διαθέσιμο το 2016. Μεταξύ αυτού και του περίπλοκου ελέγχου της χρήσης ενέργειας, η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους με το σύστημα κάθετης καλλιέργειας IGS θα κάνει την παραγωγή τροφίμων λιγότερο δαπανηρή και πιο ακριβή με τα περισσότερα από όλα τα πράσινα φυλλώδη απόβλητα να εξαλειφθούν. Επιπλέον, η προηγμένη βιολογική έρευνα θα ενισχύσει την αποτελεσματικότητα και την οικονομία αυτού του συστήματος εσωτερικού αγροκτήματος. Μια ενδιαφέρουσα εξέλιξη που αξίζει να παρακολουθήσετε για να δείτε πώς πάει η δοκιμαστική λειτουργία και να διερευνήσετε το αποτέλεσμα με ρομπότ και πλήρη χειραγώγηση φωτός στη θέση τους.

Δείτε την περσινή οπτική αναπαράσταση της πρώτης κάθετης εσωτερικής φάρμας της Σκωτίας παρακάτω. Αυτό το πρώτο καρέ πριν κάνετε κλικ στο κουμπί αναπαραγωγής δείχνει την πίσω πλευρά της πραγματικής δομής στο Hutton Institute.

Περισσότερες Πληροφορίες/Πηγές:

[/et_pb_text][/et_pb_column][/et_pb_row][et_pb_row][et_pb_column type=”4_4″][et_pb_comments _builder_version=”3.0.106″ show_avatar=”on” show_reply=”on” show_count=”off” background_layout=”light” header_font_size_tablet=”51″ header_line_height_tablet=”2″ custom_button=”off” button_icon_placement=”right” /][/et_pb_column][/et_pb_row][/et_pb_section]

Schreibe einen Kommentar