Κάντε μια βόλτα στην άγρια ​​πλευρά με την κηπουρική ανυπακοή

0
Κάντε μια βόλτα στην άγρια ​​πλευρά με την κηπουρική ανυπακοή

Νιώθεις λίγο επαναστάτης; Όλοι θέλουμε να κάνουμε μια βόλτα στην άγρια ​​πλευρά που και που! Ένας άνδρας από το Κεμπέκ γίνεται πρωτοσέλιδο επειδή ασκεί την ανυπακοή των κηπευτικών, ένα κίνημα που ελπίζει ότι θα εξαπλωθεί σε γειτονιές σε όλη τη Βόρεια Αμερική.

Κηπουρική ανυπακοή;

Για τους κηπουρούς και τους ιδιοκτήτες σπιτιού που αισθάνονται ιδιαίτερα άτακτοι, η κηπουρική ανυπακοή είναι η πράξη να αφήνουν τους χλοοτάπητες να μεγαλώνουν φυσικά, ενώ διατρέχει τον κίνδυνο να αναστατώσει τους αδιάκριτους γείτονες και τους διψασμένους για εξουσία δημοτικούς αξιωματούχους.

Ακούγεται συναρπαστικό; Το ίδιο σκέφτηκε και ο Danny Baillargeon από το Sherbrooke του Κεμπέκ. Σε συνέντευξή του στο CTV Montreal, Ο Baillargeon περιγράφει το γκαζόν του ως «όμορφο χάος».

Παρά τους τοπικούς κανονισμούς που απαιτούν από τους κατοίκους να διατηρούν τις ιδιοκτησίες τους καθαρά κουρεμένες, ο Baillargeon φυτεύει αγριολούλουδα, τριφύλλι και ψηλά χόρτα σε όλο το γκαζόν του, δημιουργώντας ένα καταφύγιο επικονιαστών.

κηπουρική ανυπακοή

Ενώ ορισμένοι ντόπιοι μπορεί να τρομοκρατούνται, οι μέλισσες, οι πεταλούδες και τα πουλιά αγαπούν τον «άγριο» χώρο. Η φυσική βλάστηση απαιτεί επίσης λιγότερο νερό και άλλες εισροές, όπως επιβλαβή φυτοφάρμακα.

Κακό μέχρι το κόκαλο μωρό μου.

Αλλαγή Οραμάτων

Η κηπουρική ανυπακοή είναι προϊόν των ανθρώπων που αλλάζουν τα οράματά τους για το πώς πρέπει να μοιάζουν τα σπίτια και οι γειτονιές μας.

Οι κατοικημένες περιοχές που κόβουν τα μπισκότα είναι ο κανόνας στα προάστια εδώ και χρόνια, πολλές από αυτές υπαγορεύουν όχι μόνο πόσο καιρό μπορεί να αναπτυχθεί το γρασίδι σας αλλά και ποιες ημέρες της εβδομάδας μπορείτε να θέσετε σε λειτουργία το χλοοκοπτικό.

κηπουρική ανυπακοή

Με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής να απειλούν την επισιτιστική ασφάλεια, τις αυξανόμενες τιμές των τροφίμων και μια παγκόσμια πανδημία, πολλοί από εμάς προσπαθούμε να γίνουμε πιο φιλικοί προς το περιβάλλον και αυτάρκεις.

Στο New Brunswick, το Η πόλη του Moncton αναθεωρεί τον ορισμό της για τον εξωραϊσμό να περιλαμβάνει βότανα, φρούτα, λαχανικά, υπερυψωμένα κρεβάτια και πέργκολα. Αυτό, αφού ο κάτοικος Sylvain Ward αμφισβήτησε τους τοπικούς κανονισμούς και φύτεψε ένα μπάλωμα λαχανικών στην μπροστινή αυλή του.

Ενώ η πόλη του είπε αρχικά να αφαιρέσει τους κήπους του, τελικά άλλαξε τη μελωδία της αφού έλεγξε άλλους καναδικούς δημοτικούς κανονισμούς.

Στο Τορόντο, για παράδειγμα, οι κάτοικοι που δεν θέλουν να περιορίσουν τη βλάστηση μπορούν να υποβάλουν αίτηση για «φυσική εξαίρεση κήπου». Στο Μόντρεαλ, πολλοί δήμοι φυτεύουν μικροδάση και επιτρέπουν στα άγρια ​​χόρτα να αναπτυχθούν σε κοινοτικές περιοχές.

Ψάχνετε για Αποδοχή

Πίσω στο Sherbrooke, ο Baillargeon λέει ότι καταλαβαίνει ότι δεν αρέσει σε όλους η απείθαρχη εμφάνιση του γκαζόν του. απλά ζητάει αποδοχή.

κηπουρική ανυπακοή

Είναι προληπτικός εξηγώντας το όραμά του στους γείτονές του και έχει αναρτήσει ακόμη και μια πινακίδα στο μπροστινό του γρασίδι. Ως άνθρωποι, δεν είμαστε όλοι ίδιοι, και αυτή η λογική θα πρέπει να ισχύει και για τις ιδιοκτησίες μας.

Λοιπόν, τι νομίζεις? Είστε έτοιμοι να αφήσετε τον εσωτερικό σας επαναστάτη να χαλαρώσει μέσω της κηπουρικής ανυπακοής;

Schreibe einen Kommentar