Παράδοξο που ορίζεται με παραδείγματα – Εκπαίδευση

Παράδοξο που ορίζεται με παραδείγματα – Εκπαίδευση

Mai 18, 2022 0 Von admin

Πώς μπορώ να εξηγήσω το παράδοξο; Οι ορισμοί μερικές φορές φαίνονται αρκετά παράδοξοι. Αν και τα παράδοξα έχουν διαμορφώσει την ανθρώπινη σκέψη στην αρχαιότητα, συχνά δεν είναι πλήρως κατανοητή στο σύγχρονο πλαίσιο. Το τελευταίο φαίνεται ιδιαίτερα αληθινό σε κινηματογραφικά παράδοξα που συχνά κάνουν τον θεατή να ξύνει το κεφάλι του. Πείτε μας πώς δημιουργούνται τα παράδοξα και γιατί πρέπει να τα γράψετε.

Ορισμός του παραδόξου

Το παράδοξο είναι μια έκφραση που εμφανίζεται στην αρχή ως αντιφάσεις, αλλά έχει νόημα όταν αντικατοπτρίζεται αργότερα. Αυτό το λογοτεχνικό εργαλείο χρησιμοποιείται συχνά στο πλαίσιο ενός λογικού υποκείμενου επιχειρήματος. Αυτό το παράδοξο βοηθά τους αναγνώστες να κατανοήσουν τις έννοιες πιο εύκολα και με ακόμη πιο μη παραδοσιακούς τρόπους. Στα διάσημα θεατρικά του έργα, ο Τζορτζ Σο είπε: «Η νεότητα σπαταλιέται στους νέους». Αρχικά, αυτό έρχεται σε αντίθεση με την έννοια ότι «νέοι» είναι αυτοί που εκπροσωπούν τη νεολαία και επομένως αυτό πρέπει να αποφεύγεται. Αλλά όταν το σκεφτείς, το παράδοξο είναι πιστευτό.

Συγγραφικό παράδοξο

Παράδοξο είναι η χρήση από τους συγγραφείς για τη δημιουργία καταστάσεων που φαίνονται αντιφατικές ή αδύνατες στο έδαφος. Αλλά εάν μια σύγκρουση μπορεί επίσης να επιλυθεί με περισσότερη κατανόηση ή σκέψη, μπορεί να ανακαλυφθούν οι ρίζες της με μια αίσθηση λογικής ή λογικής. Αυτό λειτουργεί γιατί τα παράδοξα δημιουργούν ενδιαφέρον και απαιτούν ανάλυση από τον αναγνώστη για κατανόηση. Το βιβλίο επιτρέπει στον συγγραφέα να επενδύσει στο λογοτεχνικό κομμάτι για να κατανοήσει το παράδοξο. Ο συγγραφέας είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία ενός καλού παραδόξου για τους αναγνώστες που δεν χάνει το νόημά του. Το παράδοξο εξαρτάται από δύο πτυχές:

Δημιουργήστε ειρωνεία

Το Paradox παρέχει στους συγγραφείς την ευκαιρία να δημιουργήσουν γλωσσική ή περιστασιακή ειρωνεία. Η ίδια η ειρωνεία θεωρείται γενικά μια λογοτεχνική συσκευή, όπου τα πράγματα που εμφανίζονται σε ένα λογοτεχνικό έργο ή αναμένονται ή συμβαίνουν είναι αρκετά διαφορετικά. Το παράδοξο μπορεί συχνά να δημιουργήσει ειρωνεία στη λογοτεχνία και αυτό μπορεί να ενισχύσει το νόημα για τους αναγνώστες με χιούμορ ή ρεαλισμό, λόγω του περίπλοκου και συχνά αντιφατικού τρόπου που ενεργούν οι άνθρωποι.

Ρύθμιση συγκρούσεων

Το Paradox είναι μια καλή λογοτεχνική τεχνική που δημιουργεί την ένταση μέσα σε ένα βιβλίο. Μια αντίφαση στη λογοτεχνία είναι μια πιθανή πηγή έντασης για έναν συγγραφέα. Συνήθως, οι λογοτεχνικοί χαρακτήρες τοποθετούνται σε αντίθεση με νόμους και εντολές ως τρόπος διατήρησης νόμων και εντολών. Αυτού του είδους οι ασάφειες προσελκύουν τους αναγνώστες που προσδοκούν την επίλυση.

Η σημασία του παραδόξου

Το γιατί το παράδοξο είναι τόσο χρήσιμο στη λογοτεχνία οφείλεται εν μέρει στο ότι προσκαλεί τους ανθρώπους σε ενεργό ενασχόληση και εργασία για την εύρεση της κρυμμένης σημασίας στις ιστορίες. Αυτό επιτρέπει στην ανάγνωση να είναι ευκολότερη για τον αναγνώστη και δεν θα υπήρχε νοητική προσπάθεια. Αυτού του είδους οι αναγνώσεις είναι λιγότερο ελκυστικές και μπορεί να φαίνονται βαρετές. Τελικά το παράδοξο δίνει τη δυνατότητα στον αναγνώστη να εξερευνήσει κρυμμένα νοήματα χρησιμοποιώντας εξυπνάδα. Το αποτέλεσμα είναι μια ευχάριστη αντίδραση για το μυαλό. Το Paradox μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πολλά στυλ.

Η σημασία του παραδόξου στη λογοτεχνία

Το Paradoxing παρέχει την ευκαιρία να αξιολογηθούν τα όρια στη γνώση και μπορεί να οδηγήσει σε απροσδόκητες ιδέες. Ο Όσκαρ Ουάιλντ έχει αναγνωριστεί εδώ και καιρό για τον τρόπο με τον οποίο ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τα παράδοξα. Ο Wilde γράφει ότι τα παράδοξα μονοπάτια πρέπει να δοκιμαστούν σε σχοινιά για να δοκιμαστεί η πραγματικότητα. όταν η αλήθεια είναι ακροβατική μπορούμε να την προσδιορίσουμε». Για αιώνες, η χρήση του παραδόξου από τον συγγραφέα έχει διερευνήσει ορισμένα προβλήματα κατάστασης και την έκταση της ανθρώπινης κρίσης.

Παράδειγμα 1

Κατά τη διέλευση της Γέφυρας, ένα άτομο έχει καθήκον να δηλώσει πού θα πάει και για ποιο σκοπό. Σε μια αληθινή κατάσταση βρισιάς, είναι δυνατό για ένα άτομο να περάσει, αλλά η αλήθεια πρέπει να σημαίνει ότι ένας άνδρας εκτελείται με κρέμασμα σε μια κρεμάλα. Μετά από ενδελεχή συζήτηση αποφάσισαν ότι πρέπει να πεθάνει για να πεθάνει.

Παράδειγμα 2:

ΙΟΥΛΙΕΤΑ: Όλα έχουν να κάνουν με το μίσος μου. Πολύ αργά, ανακαλύφθηκε πολύ νωρίς! Καταπληκτική μύηση αγάπης. Αγαπώ το εχθρικό μου μίσος. Ρωμαίος και Ιουλιέτα του Σαίξπηρ. Ο Σαίξπηρ χρησιμοποίησε πολλά παράδοξα παραδείγματα στα έργα και τα ποιήματά του. Η τραγωδία του Romeo βασίζεται σε παράδοξα. Σε αυτό το απόσπασμα η Juliet δηλώνει ότι μόνο η αγάπη έρχεται μέσα από το μόνο της μίσος. Το απροσδόκητο συμβαίνει όταν η αγάπη πυροδοτείται από μίσος με τρόπο που φαίνεται αδύνατο. Αλλά η ιστορία Romance and Juliette αποκαλύπτει μια πολύ βαθύτερη πραγματικότητα για την αγάπη και το μίσος: Αυτές οι δύο αλήθειες φαίνεται να έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους.

Παράδειγμα 3

CECILY: Το να είσαι φυσικός είναι δύσκολο. ( Oscar Wilders‘ Importance of Being Earnest. Ο Oscar Wildes συμπεριέλαβε πολλά παράδοξα στο έργο κυρίως ως κωμικό εφέ. Αυτό το παράδειγμα του έργου The Importance of Being Earnest περιγράφει πόσο δύσκολο είναι να διατηρήσεις μια φυσική κατάσταση ως κύριο στόχο. Φυσικά, Η ιδέα της πόζας δεν έχει καμία σχέση με τη φύση, αλλά η αλήθεια αυτής της δήλωσης είναι ότι η φύση μερικές φορές είναι μια στάση που προσποιείται και που δεν φαίνεται πάντα εύκολο να επιτευχθεί.

Παράδειγμα 4

Υπάρχει ένα πιάσιμο. Αυτό είναι το Catch-22. Μια λογική διαδικασία σκέψης είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του ατόμου έναντι πραγματικών κινδύνων. Ο Ορ είναι τρελός. Το μόνο που απαιτούσε ήταν μια απλή ερώτηση. μπορούσε να πετάξει μερικά επιπλέον ταξίδια. Ο Orr μπορεί να πετάξει περισσότερες αποστολές και να παραμείνει υγιής, αλλά θα τις πετάξει όσο είναι υγιής. Αν τα πετούσε ήταν τρελός αλλά αν ήθελε όχι, έμενε στο σπίτι. Ο Yossarian ένιωσε βαθιά συγκίνηση και άκουσε μια ανεβαστική φωνή καθώς αναστέναξε τον εαυτό του για την απλή φύση μιας ρήτρας catch-22. Catch-22 από τον Joseph Heller.

Παραδείγματα Paradox σε ταινίες

Παραδείγματα τέτοιων γεγονότων εμφανίζονται συχνά σε ταινίες. Δημιουργεί ένα χιουμοριστικό αποτέλεσμα, προκαλώντας το κοινό ή/και δίνοντας μεγαλύτερο νόημα. Δείχνει μια σειρά από παραδείγματα παραδόξου.

Παραδείγματα παραδόξου

Είναι δυνατόν να βρεθούν παράδοξα παραδείγματα σε γλωσσικά γραπτά, συμπεριλαμβανομένων προφορικών λέξεων και μουσικών ποιημάτων και λογοτεχνικών έργων.

Τι είναι ένα διάσημο παράδοξο;

Μια διάσημη παράδοξη ιστορία συνελήφθη από τον J. Heller στο Catch-22. Το Catch-22 ήταν τόσο δημοφιλές που σήμερα είναι ένας δημοφιλής όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψει έναν παραλογισμό που περιλαμβάνει μια κατάσταση απώλειας-χάσης. Ένας στρατιώτης «θέλησε» να ταξιδέψει σε επικίνδυνες αποστολές για να διαπιστώσει ότι είναι τρελός. δεν θα έπαιρνε πιο επικίνδυνες αποστολές και αν δεν ήθελε θα θεωρούνταν θεραπευμένος. Η κατάσταση εμφανίζεται από μόνη της και η βαθύτερη ανάλυσή της την κάνει να φαίνεται λογική ακόμα κι αν οι εξηγήσεις φαίνονται απογοητευτικές.

Τι νόημα έχει το παράδοξο και τα παραδείγματα;

Τα παράδοξα μπορούν να ερμηνευθούν ως μια παράλογη δήλωση ή δύο δηλώσεις που είναι δύσκολο να λυθούν με βαθύτερη σκέψη. Στην αγγλική γλώσσα, το τυπικό παράδοξο είναι να λέει «είναι η αρχή του τέλους». Στην αρχή φαίνεται παράλογο, αλλά όταν αναλύουμε το τέλος ως κάτι που συμβαίνει σε λίγα δευτερόλεπτα, μάλλον είναι σωστό να ξεκινήσουμε.

Τι είναι το παράδοξο στην αγγλική λογοτεχνία;

Ένα παράδοξο μπορεί να βοηθήσει να αναγκαστεί ένα άτομο ή συγγραφέας να σκεφτεί πιο βαθιά ή κριτικά από την ονομαστική αξία. Αυτό μπορεί να φαίνεται παράλογο αλλά αν αναλυθεί λεπτομερώς είναι πολύ εύλογο και αληθινό.

Παράδοξα στη λογοτεχνία

Ένα παράδοξο συμβαίνει όταν εμφανίζονται δύο δηλώσεις ή η προσπάθεια να ανακαλύψουμε μια ιδέα φαίνεται αντιφατική. Η ιδέα αναγκάζει τον συγγραφέα να λάβει περισσότερες λεπτομέρειες για να το κατανοήσει καλύτερα. Ένας συγγραφέας μπορεί να χρησιμοποιήσει παράδοξα στο κείμενο με την ελπίδα να κάνει τον αναγνώστη να σκεφτεί αντισυμβατικά. Αυτές οι δραστηριότητες μπορούν να διεγείρουν την ανάγνωση ή τη συζήτηση ή μια βαθύτερη κατανόηση για κάτι ή ένα θέμα. Παραδόξως, μπορεί κανείς να χρησιμοποιηθεί και για χιουμοριστικό χιούμορ.

Το παράδοξο ως λογοτεχνικό εργαλείο

Το παράδοξο υπάρχει επειδή ο αναγνώστης μπορεί να αντιληφθεί μια συγκεκριμένη έννοια ως διαφορετική από την αληθινή και την ψευδή της. Έτσι, η «φόρμουλα» που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία παραδόξων σχηματίζει δηλώσεις που αν αληθεύουν και δεν είναι αληθείς, είναι εξίσου αναληθή. Αυτό το παράδοξο υπάρχει προς την αντίθετη κατεύθυνση. Παράδειγμα: Αυτές οι φράσεις δεν είναι αληθινές. Επεξήγηση: Είναι αλήθεια αυτή η δήλωση; Είναι αλήθεια. Μπορεί να ονομαστεί ψευδής.

Το παράδοξο ως σχήμα λόγου

Μια μορφή γλώσσας ορίζεται ως λέξεις ή φράσεις που είναι μεταφορικές με την έννοια του μη λογοτεχνικού. Ένα παράδοξο μπορεί να ονομαστεί σχήμα προφορικού λόγου εάν η ίδια η λέξη δεν έχει κυριολεκτική σημασία. Μόνο όταν ο αναγνώστης εξετάζει αυτήν την μεταφορικά αφηρημένη δήλωση, έχει πραγματικά νόημα.

Παραδείγματα παραδόξου στη λογοτεχνία

Το παράδοξο είναι ένα επιτυχημένο λογοτεχνικό εργαλείο που προκαλεί ενδιαφέρον για τη λογοτεχνία και παρασύρει έναν στοχαστή να το σκεφτεί. Αυτό είναι ένα παράδειγμα παραδόξου που ενισχύει το νόημα διάσημων λογοτεχνικών έργων.

Catch-22 (Joseph Heller)

Είχε ένα πιάσιμο, το Catch22. Διευκρίνισε ότι σε περίπτωση επικείμενου κινδύνου θα έπαιρνε λογικές αποφάσεις σχετικά με τη διασφάλιση της ασφάλειας. Είναι τρελός αλλά είναι ακόμα προσγειωμένος. Απλώς ρώτησε μερικά πράγματα και σύντομα δεν ήταν ξανά τρελός και μπορούσε να πετάξει περισσότερες αποστολές. Ο Orr δεν θα είχε άλλη επιλογή από το να πετάξει λογικά περισσότερες αποστολές. Αν πετάει, ήταν τρελός και δεν χρειαζόταν. αλλά ήταν τρελός.. Με άγγιξε βαθιά και μου έδωσε ένα σεβαστό σφύριγμα. Το μυθιστόρημα είναι γραμμένο από τον συγγραφέα του μυθιστορήματος.

Άμλετ του Σαίξπηρ)

Ήταν ένα τρομερό ξεκίνημα, αλλά θα επιστρέψει αργότερα. Ο Σαίξπηρ δείχνει το κίνητρο πίσω από την προγραμματισμένη δολοφονία του θετού πατέρα του Κλαύδιου, όπως απεικονίζεται από τον Σαίξπηρ. Ο Άμλετ λέει ότι πρέπει να είναι σκληρός και ευγενικός – και αυτό φαίνεται παράξενο στην αρχή. Αλλά οι φαινομενικές σκληρές ενέργειές του στη δολοφονία του Κλαύδιου θεωρήθηκαν ως πράξεις καλής θέλησης για τη μητέρα του Άμλετ, που εν αγνοία του ήταν σύζυγος των δολοφόνων. Αν και ο Άμλετ πιστεύει ότι η δολοφονία του Κλαύδιου είναι «κακό», πιστεύει ότι θα ήταν χειρότερα αν πέθαινε ο πατέρας του.

Διαφορά μεταξύ Λογοτεχνικού Παράδοξου και Λογικού Παραδόξου

Σε περίπτωση λογικά παράδοξων γεγονότων, αυτό συμβαίνει όταν έχει συμβεί μια αντίφαση στη λογική που δεν μπορεί να επιλυθεί με ένα μόνο επιχείρημα. Αυτό το παράδοξο αψηφά τη λογική παραβιάζοντας κάθε νόμο και περιλαμβάνει λογικά λάθη. Αντιθέτως, ένα λογοτεχνικό παράδοξο διδάσκει την υποκείμενη αλήθεια – είναι ένα παράδοξο που παραδόξως αντικρούεται με πολλούς τρόπους. Η δήλωση «Ο θάνατος θα πεθάνει στον πόλεμο καταδεικνύει ένα λογοτεχνικό παράδοξο.

Διαφορά μεταξύ αντίθεσης και παραδοξότητας

Το αντίθετο χρησιμοποιείται όταν τα δύο πράγματα αντιπαρατίθενται. Η έννοια της αντιπαράθεσης δύο λέξεων είναι παρόμοια με την αντίθεση του εφέ. Ωστόσο, εάν τέτοιες ιδέες έρχονται σε αντίθεση μεταξύ τους και φαίνονται τόσο ασυνεπείς με άλλες, μπορεί να θεωρηθεί παράδοξο. Ενώ τα παράδοξα κατευθύνονται κυρίως προς την αυτοαντίφαση, η αντίθεση εστιάζεται σε αντίθετα πράγματα ή ανθρώπους. Με άλλα λόγια, τα παράδοξα είναι αυτοαντιφατικά. Τα αντιθετικά στοχεύουν προς ένα αντικείμενο, ένα μέρος ή κάποιον.

Διαφορά μεταξύ Paradox και Oxymoron

Πολλοί μπερδεύουν τα παράδοξα και τα οξύμωρα λογοτεχνικά μηχανήματα. Αυτή η λέξη αντανακλά μια φαινομενική αντίφαση στις ιδέες και τις φράσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν παράδοξα που έχουν περισσότερα βάθη από οξύμωρα. Ο παραδοξισμός είναι η έκφραση ή η ομάδα δηλώσεων που φαίνονται λογικές αλλά μεταφέρουν ένα μήνυμα αληθοφανούς αλήθειας ή νοήματος. Ένα οξύμωρο είναι ο συνδυασμός και η αντιπαράθεση μεταξύ δύο λέξεων που διαφέρουν, αλλά χρησιμεύουν ως η λογική και ηχητική μορφή του λόγου. Το οξύμωρο είναι η αντιφατική μορφή έκφρασης, η οποία αποτελείται από αντιφατικές λέξεις και προτάσεις.