Παραδείγματα Synecdoche – Εκπαίδευση

Παραδείγματα Synecdoche – Εκπαίδευση

Mai 18, 2022 0 Von admin

Το Synecdoche είναι μια φωνητική μορφή στην οποία το μέρος αντιπροσωπεύει ολόκληρο. Πώς υπάρχουν τα synecdoches; Το Synecdoche είναι μεταφορικό, όχι μεταφορικό. Σημαίνει επίσης ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί καθαρά επιφανειακά. Το Synecdoche είναι μια μορφή μεταφορικής γλώσσας που χρησιμοποιεί ένα μέρος για να σημαίνει τα πάντα.

Ορισμός Synecdoche

Πριν εξετάσουμε το παράδειγμα Synecdoche, πρέπει να προσδιοριστεί ο όρος. Το Synecdoche έχει περιγραφεί ως μια μορφή γλώσσας στην οποία ένα μέρος είναι διατεταγμένο εν μέρει ή το όνομα ή το υλικό που χρησιμοποιείται. Το Synecdoche ορίζει ένα λογοτεχνικό στοιχείο που είναι δύσκολο να κατανοηθεί. Αλλά θα πρέπει να θεωρηθεί ως μέρος κάτι που υποκαθιστά ένα σύνολο. Οι συνέκδοτες στα αγγλικά μιλούν τόσο συχνά, που οι αγγλόφωνοι δεν το σκέφτονται καν. Η κατανόηση αυτού του γεγονότος είναι χρήσιμη. Το Synecdoche πρέπει πάντα να χρησιμοποιείται σωστά.

Η Λειτουργία των Συνεκδόχων

Το Synecdoche είναι ένα συμβολικό σύμβολο. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και σε άλλα πράγματα. Η χρήση του synecdoche φέρνει την εστίαση στο τμήμα παρά στην ολοκλήρωση. Ίσως τα ίδια τα μέρη να είναι τα ζωτικά. Στο παραπάνω παράδειγμα για το χέρι, τα χέρια είναι απαραίτητα για να κάνετε μια εργασία. Ναι, όλοι μας απαιτούνται, αλλά δίνουμε έμφαση στο τι είναι απαραίτητο για την ολοκλήρωση μιας εργασίας. Το Synecdoche έχει επίσης προσαρμοστεί σε ρητορικά εργαλεία. Η Synecdoche ακούγεται καθομιλουμένη και καθρεφτίζει την καθημερινή γλώσσα. Βοηθά έναν ομιλητή να προσεγγίσει το κοινό για τον σκοπό που επιδιώκει.

Synecdoche vs Metonymy

Το Synecdoche μοιάζει πολύ με τη μετωνυμία, αλλά αυτοί οι προφορικοί αριθμοί είναι διαφορετικοί. Synecdoche σημαίνει μέρος μιας ουσίας που υποκαθίσταται από το σύνολο, η Μετωνυμία είναι μια λέξη που σχετίζεται με ένα πράγμα του οποίου η αναπαράσταση είναι το σύνολο. Η χρήση της λέξης στέμμα για να περιγράψει βασιλιάδες ή βασίλισσες, για παράδειγμα, είναι παραδείγματα μετωνυμίας. Τα αποσπάσματα του Σαίξπηρ όπως «δάνεισε μου τα αυτιά σου» είναι επίσης παραδείγματα για το πώς η σύνδεση των αυτιών έχει γίνει πιο σημαντική. Η μετωνυμία και η συνεκδόχη συνδέονται στενά. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα που θα μπορούσαν να ανήκουν στις δύο κατηγορίες ανάλογα με την αντίληψή τους.

Παραδείγματα Synecdoche

Το Synecdoche εμφανίζεται συχνά στην καθημερινή προφορική γλώσσα, συχνά ως μέρος τόσο γνωστών ιδιωμάτων που πολλοί δεν σκέφτονται τη σημασία τους όταν τα λένε. Το Synécdoche χρησιμοποιείται επίσης ευρέως στη λογοτεχνία, από τη μυθοπλασία μέχρι τον ποιητή.

Το Synecdoche in Beloved από τον Toni Morrison

Στο μυθιστόρημα του Toni Morrison, Beloved Babes, οι συκοφάντες χρησιμοποιούν τη συνέκδοτη για να διδάξουν κηρύγματα: Εδώ, μισούν τη σάρκα σας. Το μισούν αυτό. Δεν είναι σαν να τους αρέσεις. Θα τα αρπάξουν αμέσως. Δεν έχει σημασία αν το δέρμα είναι πια δικό σου. Με τέτοιους όρους, έχεις «το σώμα σου», τα βλέφαρά σου και το πρόσωπό σου». Ο Baby Suggs διαφωνεί για τις εχθρικές και βίαιες συνθήκες στις οποίες οι λευκοί αντιμετωπίζουν τις απελευθερωμένες κοινότητές τους. Η Baby Suggs τονίζει ότι οι άνθρωποί της είναι μέρη του σώματος και όχι ολόκληροι άνθρωποι στις περιγραφές της.

Synecdoche στο «Άκουσα ένα Fly buzz—when I Died» της Emily Dickinson

Στον δεύτερο ευφώνιο στίχο, η Έμιλυ Ντίκινσον γράφει: Τα μάτια περικυκλώθηκαν—σαρώθηκαν— Και οι ανάσες κρατήθηκαν δυνατές. Ο Dickinson χρησιμοποιεί synecdoche επειδή το κοινό παρακολουθεί τον ομιλητή, αλλά η τεχνολογία εξυπηρετεί άλλους σκοπούς. Κάθε στροφή περιέχει 4 γραμμές. Οι πρώτες τρισύλλαβες είναι οκτώ συλλαβές σε κάθε πρόταση και η τρίτη γραμμή και η τέταρτη είναι 6 συλλαβές. Εκμεταλλευόμενος αυτή την τεχνική synecdoche, ο Dickinson διατηρεί τον ρυθμό του.

Synecdoche στο «The Rime of the Ancient Mariner» του Samuel Coleridge

Ο Samuel Coleridge χρησιμοποιεί το synecdoche για να περιγράψει το δυτικό κύμα: Έχει σχεδόν τελειώσει! Κοντά στη δυτική παλίρροια ο μεγάλος φωτεινός ήλιος επέστρεψε στην επιφάνεια του ήλιου. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληροι οι ωκεανοί αντιπροσωπεύονται από ένα κύμα ή πιο συγκεκριμένα, το τμήμα του ωκεανού μεγαλύτερο από το κύμα που ισχύει. Ο Old Seaman εξηγεί το δυτικό κύμα ως ωκεανό στα δυτικά που εκτείνεται σε όλο τον δυτικό ορίζοντα.

Η Συνέκδοξη στο Μάκβεθ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ένας απογοητευμένος Μάκβεθ κλωτσάει έναν φίλο του στην Πράξη 4, Σκηνή 2 στο «Μάκβεθ» του Σαίξπηρ. Αναφέρομαι στο πρόσωπό σου. Ο Μάκβεθ απλώς λέει στον υπηρέτη να φύγει, αλλά η χρήση του συνεκδόχου το κάνει πιο εμπρηστικό και προσβλητικό.

Παραδείγματα Synecdoche σε Ιδιωματισμούς και Καθημερινή Γλώσσα

Το Synecdoche χρησιμοποιείται από ορισμένα δημοφιλή ιδιώματα και είναι βαθιά ενσωματωμένο στην καθημερινή μας ζωή. Η ερμηνεία αυτών των παραδειγμάτων μπορεί να φαίνεται τόσο σαφής και σαφής που μπορεί να αναρωτιέστε γιατί είναι όλα συνέκδοχες.

Synecdoche εναντίον Metonymy: Πες μου τη διαφορά;

Η μετωνυμία είναι μια νέα μορφή της λέξης μεταφορά. Το Synecdoche είναι εύκολο να γίνει λάθος. Τόσο η μεταφορική όσο και η συνεκδοτική χρησιμοποιούν λέξεις για άλλο σκοπό.

Αναγνώριση Συνέκδοχης εναντίον Μετωνυμίας

Ας εξετάσουμε το προηγούμενο παράδειγμα του αυτοκινήτου. Όπως έχω ήδη σημειώσει, ο τροχός είναι αναλογικός για το αυτοκίνητο. Η λέξη „ride“ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να υποδείξει την ομώνυμη του αυτοκινήτου. Σε τι διαφέρουν τα Metonymes από τα Synecdoches; Γιατί ο όρος «βόλτα» δεν υπάρχει στα οχήματα. Δώστε ένα παράδειγμα τέτοιων προτάσεων. Σημειώστε ότι η λέξη όχημα αντικαταστάθηκε πλήρως από έναν εναλλακτικό όρο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ για οχήματα. Οι λέξεις σε αυτό το υποκατάστατο έχουν κάποια σχέση με αυτοκίνητα, αλλά δεν είναι πραγματικά στοιχεία για αυτοκίνητα. Αυτό είναι που διαφοροποιεί τις Συνέκδοκες / Μετωνυμία.

Διαφορετικοί τύποι Συνέκδοχες

Το Synecdoche προσφέρεται σε διάφορους τύπους. Αυτό το παράδειγμα συνεκδόχης που αναλύεται κατά τύπο βοηθά στην καλύτερη κατανόηση αυτής της χρήσης της μεταφοράς. Καταγράψτε μερικούς συνήθεις τύπους synecdoche που μπορείτε να διαβάσετε.

I Heard a Fly Buzz – When I Died» της Emily Dickinson

Όταν λέει ότι ο Βασιλιάς παρακολουθούσε, τα μάτια της είχαν στεγνώσει και η ανάσα της συγκεντρώθηκε για μια δυσοίωνη τελευταία στροφή. Στο «στίνζα XV», χρησιμοποίησε το μάτι για να περιγράψει το κοινό της. Χρησιμοποιεί τη συνέκδοξη για να κρατά το μέτρο και το ρυθμό της ποίησής της.

Ονομάζοντας ένα αντικείμενο με βάση το υλικό του

Το Synecdoche προκαλεί σύγχυση ιδιαίτερα στους ξενόγλωσσους χρήστες. Το Synecdoche χρησιμοποιείται συχνά από συγγραφείς καθώς είναι σε θέση να διαβάζει και να κατανοεί κείμενα. Το βιβλίο διασκευάστηκε ευρέως και χρησιμοποιήθηκε ευρέως στη λογοτεχνική κοινότητα. Μεταξύ αυτών είναι ένα παράδειγμα:

Ολόκληρο που αντιπροσωπεύει ένα μέρος

Αν και το synecdoche μπορεί να αντιπροσωπεύει τρύπες, υπάρχει και το αντίστροφο. Στο synecdoche, χρησιμοποιείτε λέξεις που σημαίνουν ολόκληρο το αντικείμενο, όταν στην πραγματικότητα εννοείτε ολόκληρο το αντικείμενο. Έχω πολλά παραδείγματα:

Μέρη που αντιπροσωπεύουν ένα σύνολο

Μερικές φορές το synecdoche εμφανίζεται όπου οι συγγραφείς χρησιμοποιούν μέρη από κάτι ως αναπαράσταση κάτι. Παραδείγματα από τα καθημερινά αγγλικά:

The Rime of the Ancient Mariner του Samuel Coleridge

Ο Κόλριτζ χρησιμοποίησε τη συνέκδοξη στο διάσημο ποίημά του. Τα κύματα προφανώς έχουν προχωρήσει πολύ. Έκπτωση Rime of Ancient Mariners!

The Love Song of J. Alfred Prufrock από τον TS Eliot

Σε ένα κομμάτι συνείδησης με ροή, ο Έλιοτ χρησιμοποιεί το Synecdoche πολλές φορές. Αυτά είναι μερικά παραδείγματα.

Χρήση μιας τάξης για την αναπαράσταση ενός συνόλου

Αυτός ο τύπος synecdoche συναντάται συχνά στην καθημερινή γλώσσα. Αυτό το παράδειγμα είναι:

Άμλετ του Ουίλιαμ Σαίξπηρ

Ο Σαίξπηρ χρησιμοποιεί τη συνεκδόχη αποτελεσματικά στη γραμμή του Σαίξπηρ: Άμλετ.

Παραδείγματα Διαφορετικών Μορφών Συνεκδόχων

Το Synecdoche έχει μεγάλη ποικιλία τύπων και χρήσεων. Στο synecdoche πρέπει πάντα να ασχολείσαι και με τα μέρη και με το σύνολο. Για μια λεπτομερή κατανόηση κάθε γωνίας, ρίξτε μια ματιά στις πιο κοινές ποικιλίες synecdoche.

Αναφορά ενός υλικού για την ονομασία ενός αντικειμένου

Οι συνέκδοτες έχουν μια πολύ ενδιαφέρουσα μορφή. Ο όρος που χρησιμοποιείται στο όνομα χρησιμοποιείται συχνά ή χρησιμοποιείται αρχικά σε ένα υλικό που περιγράφει τα αντικείμενα. Αυτό είναι παρόμοιο με τη χρήση μερών ή ενός συνόλου όπως αναφέρεται, αλλά το κομμάτι είναι περισσότερο σύνθετο και λιγότερο στοιχείο.

Χρήση ενός συνόλου για την αναπαράσταση ενός μέρους

Το ίδιο όπως ένα synecdoche χρησιμοποιεί ένα μέρος ενός μέρους για την αναπαράσταση ενός συνόλου. το σύνολο χρησιμοποιεί το σύνολο για να αναπαραστήσει ένα μέρος. Η χρήση εξευτελιστικών λέξεων είναι μια προσπάθεια να υποδηλωθεί ένα μέρος από κάτι όταν το όλο πράγμα είναι προορισμένο να είναι.

Χρήση συγκεκριμένων κλάσεων για την αναπαράσταση μιας ολόκληρης τάξης

Τα Synecdoches μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια λέξη ή μια φράση για τις τάξεις για να πουν κάτι διαφορετικό από αυτό που πραγματικά σημαίνει η λέξη.

Χρήση ενός μέρους για την αναπαράσταση ενός συνόλου

Μερικές φορές χρησιμοποιούνται συνεκχύματα για αναπαράσταση. Στα αγγλικά, χρησιμοποιείται συχνά για μέρη που αναφέρονται σε ένα σύνολο.

Μια τελευταία λέξη για τα Παραδείγματα Synecdoche

Το Synecdoche είναι μια λογοτεχνική συσκευή κοινή σε πολύ λίγους ανθρώπους. Όταν μιλάμε για στρατιωτικούς στρατιώτες στο έδαφος, χρησιμοποιούν παρόμοια συσκευή. Είναι συνέκδοτο όταν λες σε έναν φίλο να έρθει. Το Synecdoche μπορεί να γίνει κατανοητό ως λογοτεχνικός όρος κυρίως με την εξέταση παραδειγμάτων στη βιβλιογραφία. Απαιτούνται όσο το δυνατόν περισσότερα παραδείγματα για να καταλάβουμε γιατί εμφανίζεται το synecdoche στη βιβλιογραφία που διαβάζουμε. Πώς το μαθαίνετε; Δείτε τα βιβλία για τους Λογοτεχνικούς Ρεαλιστές.

KS1, KS2, SATS & 11+ Εξάσκηση

Μια σύγχρονη εφαρμογή με τεχνικές μάθησης που βασίζονται στην έρευνα για τη βελτίωση της εμπειρίας και της διατήρησης των πληροφοριών.