Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά όταν βρέχει

Πώς να απασχολήσετε τα παιδιά όταν βρέχει

Juni 26, 2022 0 Von admin

παιδιά όταν βρέχει
Φωτογραφία: Pixabay

Είναι εύκολο να δημιουργήσετε δραστηριότητες ηλιόλουστης ημέρας για τα παιδιά σας. Είναι αρκετά χαρούμενοι για να πάνε στο πάρκο ή ακόμα και στον κήπο. Όμως, είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία που διασκεδάζει τα παιδιά όταν βρέχει. Εάν η βροχή σας κρατάει σε εσωτερικούς χώρους, θα πρέπει να δοκιμάσετε μερικές από αυτές τις διασκεδαστικές δραστηριότητες. Διαφορετικές επιλογές θα διασκεδάσουν όλους, από το να προσποιηθείς ότι το πάτωμα είναι λάβα ή να δημιουργήσεις τη δική σου ιστορία. Είναι μια κατάσταση win-win, θα είναι χαρούμενοι, και θα διασκεδάσετε! Και το καλύτερο είναι ότι είναι δωρεάν! Και υπάρχουν μερικά εξαιρετικές εκπαιδευτικές εφαρμογές μπορούν να έχουν πρόσβαση, θα τους κρατήσει επίσης μακριά από τις συσκευές τους.

Μπαλόνια

Τα μπαλόνια είναι μια εξαιρετική επιλογή αν θέλετε να διασκεδάσετε τα παιδιά σας όταν βρέχει. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτά τα φθηνά αντικείμενα για διάφορες δραστηριότητες και παιχνίδια. Η μεγαλύτερη νίκη στο σπίτι μας είναι ένα balloon face painting, όπου δημιουργούμε διαφορετικούς χαρακτήρες από τα μπαλόνια μας. Μερικές φορές τους κάνουμε ακόμη και να μοιάζουν με μέλη της οικογένειάς μας και διασκεδάζουμε για ώρες φτιάχνοντας ανόητες συζητήσεις. Φροντίστε να έχετε στη διάθεσή σας επιπλέον μπαλόνια σε περίπτωση που κάποιο από αυτά σκάσει κατά λάθος.
Μπορείτε ακόμη και να δημιουργήσετε έργα τέχνης με τα μπαλόνια. Γεμίστε τα με λίγα μόνο χρώματα που πλένονται, κολλήστε τα σε ένα μεγάλο κομμάτι χαρτί και μετά σκάστε τα. Τα παιδιά λατρεύουν τον ενθουσιασμό του να σκάνε και να κάνουν ένα χάος ενώ δημιουργούν ένα όμορφο, ακατάστατο αριστούργημα.

Πιστόλια νερού

Αν θέλετε να αγκαλιάσετε τη βροχή, πάρτε μερικά πιστόλια νερού και κατάλληλα ρούχα και αφήστε τα να τρέξουν. Μπορείτε ακόμη να τους μάθετε ότι λίγο νερό δεν θα τους βλάψει και ότι μπορείτε να βρίσκετε απόλαυση κάθε μέρα. Εάν θέλετε να προσθέσετε τον ενθουσιασμό, προσθέστε λίγο χρώμα ή βαφές που πλένονται στο νερό. Τα παιδιά θα απολαύσουν λίγο paintball.

Προσποιηθείτε ότι το πάτωμα είναι λάβα

Το κλασικό παιχνίδι «Προσποιώντας το πάτωμα είναι λάβα» είναι μια απλή δραστηριότητα, αλλά διασκεδαστική, ανεξάρτητα από αυτό. Δημιουργήστε ένα δύσκολο κομμάτι με μερικά μαξιλάρια και έπιπλα και αφήστε τα παιδιά σας να περάσουν ώρες προσπαθώντας να βρουν τους καλύτερους τρόπους για να πάνε από το ένα μέρος του δωματίου στο άλλο. Συνήθως βάζουμε επιπλέον εμπόδια με τα παιδικά παιχνίδια, όπως το νησί των δεινοσαύρων ή την όαση της Barbie. Με τα μεγαλύτερα παιδιά, μπορείτε να κάνετε έναν πραγματικό ανταγωνισμό και να τους χρονομετρήσετε.

Παιχνίδια εσωτερικού χώρου

Τα παιχνίδια εσωτερικού χώρου μπορούν να είναι μια εξαιρετική επιλογή για να απασχολήσουν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της κακοκαιρίας. Αυτό μπορεί να είναι οτιδήποτε, από το να κάνετε τα παζλ μέχρι τη δημιουργία μιας πίστας με λίγη ταινία. Η πίστα είναι η αγαπημένη του μικρού μου κοριτσιού. Πιάνουμε λίγη ταινία και μετατρέπουμε ολόκληρο το σαλόνι σε μια πίστα αγώνων που μπορεί να ανταγωνιστεί οποιαδήποτε από τις πίστες της Formula 1. Έχουμε μπάντες, pit stop, δρομείς και κοινό φτιαγμένο από φιγούρες Lego, θέσεις στάθμευσης και ακόμη και ένα μικρό βάθρο για τους νικητές. Το Pass the Parcel είναι ένα υπέροχο παιχνίδι όταν έχετε περισσότερα παιδιά να διασκεδάσετε. Συνήθως τυλίγουμε μερικά μικρά παιχνίδια σε διαφορετικά στρώματα χαρτιού περιτυλίγματος, έτσι ώστε ο καθένας να παίρνει ένα βραβείο στο τέλος. Το καλύτερο από όλα είναι ότι τα παιδιά ενθουσιάζονται τόσο πολύ με την ιδέα του παρόντος που δεν τους νοιάζει καν τι θα πάρουν, γι‘ αυτό μπορούμε να συνεχίσουμε να επαναχρησιμοποιούμε τα ίδια. Μπορείτε ακόμη να δημιουργήσετε ένα καταφύγιο ευεξίας στο σπίτι.

Χτίστε μια πόλη ή ένα φρούριο

Όλοι έχουμε πολλά μαξιλάρια και κουβέρτες γύρω από το σπίτι. γιατί να μην τα χρησιμοποιήσετε για να χτίσετε ένα οχυρό. Ζητήστε από τα παιδιά την ιδέα της καλύτερης θέσης μαξιλαριού και ενθαρρύνετέ τα να σκεφτούν νέες προκλητικές ιδέες. Μπορείς να είσαι και πονηρός. Δημιουργήστε μια ολόκληρη πόλη από ξυλάκια παγωτού, ρολά χαρτιού υγείας ή ακόμα και τραπουλόχαρτα. Μπορείτε ακόμη και να κρύψετε κάποιο θησαυρό κάπου στην πόλη που χτίζετε και να στείλετε τα παιδιά σας σε ένα κυνήγι θησαυρού.

Χειροτεχνία

Αυτή είναι η τελευταία επιλογή που θα επέλεγα ποτέ μιας και δεν έχω δημιουργικό κόκαλο στο σώμα μου, αλλά είναι αυτή που λατρεύει το κοριτσάκι μου. Το αγαπημένο της είναι να χρησιμοποιεί μερικά από τα αντικείμενα που έχουμε γύρω από το σπίτι που θα κατέληγαν στον κάδο και να δημιουργήσει κάτι νέο από αυτά. Τα χαρτοκιβώτια αυγών μπορούν να γίνουν αυτοκίνητα, τα κουτιά δημητριακών μπορούν να γίνουν κρεβάτι για την Barbie και τα ρολά από χαρτί υγείας μπορεί να γίνουν κιάλια. Αν μπορούσε, θα περνούσε ώρες σε ένα παράθυρο κατασκοπεύοντας τις γάτες της γειτονιάς μέσα από τα κιάλια της. Αυτό διδάσκει επίσης στα παιδιά τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης, της ανακύκλωσης και της ανακύκλωσης.

Όταν ο καιρός είναι άσχημος, όλοι μπορεί να βαρεθούν γρήγορα, κάτι που μετατρέπεται σε νευρικότητα ακόμα πιο γρήγορα, ειδικά με τα μικρότερα παιδιά. Αν δεν θέλετε να αντιμετωπίσετε ένα αναστατωμένο παιδί, ειδικά όταν δεν έχετε πού να δραπετεύσετε, επιλέξτε μερικές από αυτές τις δραστηριότητες για παιδιά όταν βρέχει και απολαύστε τη μέρα.