Τεράστιο αστικό αγροτικό συγκρότημα έρχεται στη Σαγκάη

0
Τεράστιο αστικό αγροτικό συγκρότημα έρχεται στη Σαγκάη

Η αστική γεωργία δεν είναι ξένη στη Σαγκάη. Υπάρχουν μικρές καλλιεργητικές εργασίες με βάση το έδαφος διάσπαρτες σε όλη τη μητρόπολη. Στην πραγματικότητα, πριν από έναν αιώνα, μεγάλο μέρος της προμήθειας τροφίμων της Σαγκάης προερχόταν από 300.000 εκτάρια καλλιεργήσιμης γης που περιέβαλλε την πόλη. Όμως, όπως πολλές πόλεις, η αύξηση του πληθυσμού και η αστική εξάπλωση εξαφάνισαν τις περισσότερες γεωργικές εκτάσεις στην περίμετρο. Σήμερα, η Σαγκάη φιλοξενεί περίπου 24 εκατομμύρια ανθρώπους. Η σίτιση τους έχει γίνει μια πρόκληση που μπορεί να αλλάξει η κάθετη γεωργία.

Όταν πλησίασαν το περασμένο φθινόπωρο για τη διαχείριση του νέου 250 στρεμμάτων της Σαγκάης αστική γεωργία σύνθετη σχεδίαση και σχεδιασμός, το διεθνές αρχιτεκτονικό γραφείο Sasaki ήταν εντελώς κίνητρο. Το έργο ενσωματώνει την παραγωγή τροφίμων, τον χώρο έρευνας και ανάπτυξης, το εμπόριο και την εκπαίδευση, καθώς και τον χώρο στέγασης και δημόσιου πάρκου σε ένα φάκελο. Περιλαμβάνει όλα όσα χρειάζεται ένα άτομο: ένα μέρος για να μάθει, να παίξει, να εργαστεί, να φάει, να ψωνίσει και να ζήσει.

Η κατασκευή στην περιοχή Sunqiao Urban Agricultural District στην περιοχή Dupong στη μέση της διαδρομής μεταξύ του κέντρου και του διεθνούς αεροδρομίου πρόκειται να ξεκινήσει το 2018. Δεν χρειάζεται να κατεδαφιστούν παλιά κτίρια για να ανοίξει ο δρόμος για το νέο συγκρότημα. Αυτό το κομμάτι γης καλλιεργείται συμβατικά τα τελευταία είκοσι χρόνια, οι περιορισμοί των οποίων ενέπνευσαν την εκπόνηση ενός σχεδίου για τη μετατροπή ενός τμήματος της πόλης σε κόμβο παραγωγής τροφίμων υψηλής τεχνολογίας. Το Sunqiao είναι η αρχή της μεγάλης τους εικόνας.

Σε αντίθεση με τις αστικές γεωργικές δραστηριότητες στη Σαγκάη μέχρι σήμερα, το Sunqaio θα συνδυάζεται καλύτερα με τους πανύψηλους ουρανοξύστες που το περιβάλλουν. Ένα μεγάλο μέρος της θα είναι κάθετη γεωργία για να αξιοποιήσει τη μεγιστοποίηση της συγκομιδής ανά τετραγωνικό πόδι γης. Τα πανύψηλα θερμοκήπια ενσωματώνουν κάθετη υδροπονία, υδροπονία και αυτοματισμό. Αλλά δεν πρόκειται να είναι όλη η καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Φαγητό θα καλλιεργηθεί και έξω.

Μερικά πολύ ενδιαφέροντα πράγματα σχεδιάζονται να μπουν σε αυτόν τον αστικό αγροτικό χώρο. Μια κατακόρυφη βιβλιοθήκη σπόρων, για ένα, που απεικονίζεται ως ένας πανύψηλος κύκλος μεμονωμένων τσέπες για ακρίβεια ταξινόμησης σπόρων και εύκολη τοποθεσία. Τώρα υπάρχει κάτι που δεν έχουμε ξαναδεί. Θα είναι μηχανοκίνητο για να σας φέρει αυτό που αναζητάτε και να περιηγηθείτε εάν δεν είστε σίγουροι; Ο σπόρος ενός καλλιεργητή… τι ωραία.

Ολόκληρο το σύστημα θα είναι επίσης αυτάρκης. Για να εκμεταλλευτείτε το ηλιακό φως για την ανάπτυξη των φυτών, οι κλίνες ανάπτυξης θα περιστρέφονται κατά μήκος των τοίχων και της οροφής των πολυώροφων θερμοκηπίων. Η συλλογή του βρόχινου νερού θα περιλαμβάνει επίσης κατακόρυφη αποθήκευση πολλαπλών επιπέδων. Ακόμη και αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά, όπως στήλες στήριξης, θα χρησιμοποιηθούν για φυτά που χρειάζονται πέργκολα. Και ο σχεδιασμός για τη θέση και το σχεδιασμό της δομής αξιοποιεί στο έπακρο την ενέργεια του ήλιου για καλλιέργειες σε όλο το συγκρότημα.

Πολύ περισσότερο από ένα εργοστάσιο μαρουλιού. Πέρα από την έννοια της γεωργίας. Η καινοτομία σε αυτό το έργο έφερε στην Sasaki Associates την υψηλή τιμή να επιλεγεί ως φιναλίστ στο World Changing Ideas της FastCo στην κατηγορία των τροφίμων.

Η Σαγκάη έχει στόχο να γίνει ηγέτης στην αστική παραγωγή τροφίμων. Η ενσωμάτωσή του στον δημόσιο χώρο με εσωτερικές και εξωτερικές εμπειρίες δημιουργεί μια νέα προσέγγιση στην αστική ζωή. Θα αναζωπυρώσει επίσης μια ισχυρή σύνδεση μεταξύ ενός ατόμου και από πού προέρχεται το φαγητό του. Δεν κρύβεται πίσω από μια υποδηλωτική ετικέτα, ή ένας ωκεανός μακριά. Θα καλλιεργηθεί τοπικά με ιδιαίτερα διαφανή τρόπο.

Ρίξτε μια καλή ματιά στις αποδόσεις σχεδιασμού και σχεδιασμού στους παρακάτω συνδέσμους. Είναι το πιο ενδιαφέρον.

Μάθετε περισσότερα/Πηγές:

Εικόνες ευγενική προσφορά του Sasaki.

Schreibe einen Kommentar