Τι είναι το Assonance;  Με Παραδείγματα

Τι είναι το Assonance; Με Παραδείγματα

Mai 18, 2022 0 Von admin

Από τον William Wordsworth μέχρι τον Kendrick Lamar, γενιές ποιητών χρησιμοποιούν τον συναγωνισμό για πιο χαλαρές εναλλακτικές σε αυστηρές ρίμες. Συνφωνία, η επανάληψη των φωνητικών ήχων είναι ξεχωριστή από τη συγχώνευση που σημαίνει επανάληψη των ήχων ενός συμφώνου. Σε συνδυασμό με ομοιοκαταληξία ή αλλοίωση, μπορεί να βοηθήσει τους συγγραφείς να δημιουργήσουν μια καλλιτεχνική έκφραση για τη γραφή.

Ορισμός Assonance

Το Assonance έχει γίνει μια λογοτεχνική τεχνική μέσω της οποίας επαναλαμβανόμενα φωνήεντα επαναλαμβάνονται σε ένα ποίημα στο πλαίσιο της ίδιας πρότασης ή παραγράφου σε ένα ποίημα ή μια πεζογραφία. Συντονισμός σημαίνει συχνά επαναλαμβανόμενα εσωτερικά φωνήεντα που δεν έχουν τέλος στις ίδιες λέξεις. Η φράση «κοιμήθηκε στο π στο δέντρο των κερασιών» έχει τον ίδιο συναρπαστικό ήχο καθώς τα επαναλαμβανόμενα φωνήεντα επιμηκύνουν το φωνήεν και δεν καταλήγουν να είναι τέλειες ρίμες. Δίνει στους συγγραφείς τη δυνατότητα να επισημαίνουν σημαντικές λέξεις μέσα στις λέξεις που διαβάζουν. Στο ποίημα έγραψε:

Συγγραφικό Assonance

Ως νέο όργανο, ο συντονισμός μπορεί να είναι ένας τρόπος δημιουργίας ρυθμού μέσω τονισμένων φωνηέντων και επανάληψης των λέξεων. Ένα εφέ άθροισης είναι ένα άλλο εργαλείο για την παρακολούθηση των ρυθμών των ποιημάτων. Τα μακριά φωνήεντα μπορούν να μειώσουν τον ρυθμό της ανάγνωσης και τα μικρά φωνήεντα μπορούν να επιταχύνουν τον ρυθμό της ανάγνωσης. Ο έλεγχος της βηματοδότησης είναι ένα χρήσιμο εργαλείο που χρησιμοποιείται στη γραφή για τη δημιουργία τόνου και τόνου. Όπως συμβαίνει με όλες τις λογοτεχνίες, ο συγγραφέας πρέπει να είναι προσεκτικός να μην βασίζεται στον ρεαλισμό. Η υπερβολική προσοχή στα βιβλία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή και να εμποδίσει τους αναγνώστες.

Χρήση ρυθμού

Το Assonance επιτρέπει στον συγγραφέα να βρει τον ρυθμό του έργου του. Η τεχνική μπορεί να βοηθήσει και στην ποίηση. Στη γραφή, οι ρυθμοί καθορίζονται από μοτίβα σε συλλαβές και ήχους που είναι τονισμένα και αγχωτικά. Χρησιμοποιώντας επαναλαμβανόμενους ήχους φωνηέντων, ο συγγραφέας είναι σε θέση να αποφασίσει τον τονισμό της συλλαβής σε ένα ποίημα ή πεζογραφία και έτσι να δημιουργήσει ρυθμούς που είναι γρήγοροι, αργοί και συνδυασμοί αυτών. Είναι ένα ταλέντο στον συναίσθημα που επιτρέπει ποικίλες λέξεις και αυξάνει την απόλαυση για τους αναγνώστες.

Λυρικά εφέ

Το Assonance δημιουργεί ρυθμικά εφέ στα ποιήματα. Η επανάληψη φωνηέντων αυξάνει το νόημα στη λογοτεχνία εκτός από την ηχητικότητά της. Αν και ο συναίσθημα μοιάζει λίγο με τον εσωτερικό σε αντίθεση με τις ρίμες τέλους, η ποιότητα του επαναλαμβανόμενου ήχου μιμείται μια επαναλαμβανόμενη νότα σε μια φράση τραγουδιού. Αυτά τα λόγια έχουν μεγάλη αξία για τους αναγνώστες που διαβάζουν ποιήματα ή γράφουν. Ως εργαλείο γραφής, η συναίσθηση μπορεί να δείξει πώς επιλέγεται μια λέξη και διατηρείται η μουσικότητά της.

Βελτιώστε τη διάθεση

Ο ήχος παίζει ουσιαστικό ρόλο σε πολλές καλλιτεχνικές μορφές στον καθορισμό και την ενίσχυση της ατμόσφαιρας. Το Assonance παρέχει ένα άλλο παράδειγμα γραπτώς. Σε ποιήματα και γραπτά, η χρήση φωνηέντων βοηθά στη δημιουργία της τέλειας ψυχρής διάθεσης. ο συγγραφέας μπορεί να κάνει ακόμη και ένα απολαυστικό χιούμορ.

Συντονισμός, Ρίμα και Ρυθμός

Το Assonance επηρεάζει επίσης τις ρίμες ή τους ρυθμούς και σχετίζεται στενά με κάποιο ηχητικό εξοπλισμό καθώς και με τον ήχο. ΣΥΛΛΑΒΕΣ. Η λέξη συστατικό είναι ένα φωνήεν που περιέχει ένα μεμονωμένο φωνήεν στο όνομά του. Σχεδόν όλες οι λέξεις έχουν μια τονισμένη ηχητική συλλαβή που γράφεται όταν εκφωνούνται λέξεις. Πες μου την καλύτερη απάντηση: Πα ρούπα; Τα επίπεδα άγχους στις γλώσσες μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Το πώς εμφανίζονται οι συλλαβές είναι ένα θεμελιώδες μέρος της ομοιοκαταληξίας.

Διαφορά μεταξύ Συντονισμού και Συμφωνίας

Τόσο το „Assonance“ και το „Consonance“ είναι ποιητικά όργανα. Ομοίως, τα σύμφωνα είναι επαναλαμβανόμενοι συναινετικοί ήχοι στους στίχους, καθώς οι αντηχήσεις είναι επαναλαμβανόμενα φωνήεντα σε στίχους. Υπάρχουν δύο διακριτοί ήχοι, ο ένας αποτελείται από φωνήεντα και ένας σύμφωνος ήχος, ο ένας έχει τονισμένη συλλαβή και ο άλλος χωρίς τονισμό. Επίσης, παρόλο που η συνοχή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία πεζογραφικής μουσικής, η συνοχή χρησιμοποιείται μόνο στην ποιητική παρά στην πεζογραφία.

Assonance και άλλες συσκευές ήχου

Οι συμφωνίες είναι ήχοι που χρησιμοποιούνται για ήχους που είναι κοντά στους συναινεμούς. Με απλούστερους όρους, υπάρχουν δύο εκδοχές: επαναλαμβανόμενοι σύμφωνοι ήχοι σε μια μόνο σύντομη λέξη. Οι ήχοι j & soft επαναλαμβάνονται μέσα από αυτήν την πρόταση. Όπως και με το συναινετικό, η προφορά δεν είναι σημαντική. Οι αλλοιώσεις, εν τω μεταξύ, μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο στην πρώτη πρόταση και μπορούν να προφέρονται σύμφωνα ή προφερόμενες λέξεις.

Διαφορά μεταξύ συναφωνίας και αλλοίωσης

Στη λογοτεχνία, η ομοφωνία και η αλλοίωση μπορούν να συγχέονται. Τα δύο είναι παρόμοια όσον αφορά τους όρους που βασίζονται στην επανάληψη σε προτάσεις που είναι γειτονικές ή κοντά η μία στην άλλη. Το Assonation αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενους ήχους φωνηέντων σε μια φωνή. Αλλιτερισμός σημαίνει επανάληψη της ίδιας λέξης ή ήχου στην αρχή της. Το παράδειγμα της αλλοτριωτικής γλώσσας είναι ένα ποίημα του Shel Silverstein: Sarah Cynthia Sylvia Stout Δεν θα έβγαζε τα σκουπίδια. Η τέταρτη λέξη αυτού του τίτλου επαναλαμβάνει τους ήχους του συμφώνου «s», αν και η λέξη «Σύνθια» ξεκινά από άλλο σύμφωνο.

Παραδείγματα Assonance στον Λαϊκό Πολιτισμό

Η δημοτικότητα αυτών των ποιητικών συσκευών έχει υιοθετηθεί ευρέως για τους στίχους τραγουδιών. Ένα καλό παράδειγμα είναι το ροκ άλμπουμ του 1977 „With Love“. Εδώ είναι που η ομοφωνία σε συνδυασμό με την αίσθηση του συντονισμού δημιουργεί μια ενδιαφέρουσα γραμμή. Το Assonance, ωστόσο, είναι μια πραγματική εστίαση τόσο για το Raps όσο και για το Hip Hop. Αυτό το είδος μουσικής εκτιμά τις «ροές» των λέξεων —ρυθμούς και ρυθμούς— επομένως μια χαλαρή ομοιότητα ήχων γίνεται πιο σημαντική από την άκαμπτη ομοιοκαταληξία. Τα τραγούδια συχνά παρουσιάζουν αρκετές εσωτερικές ρίμες που έχουν δημιουργηθεί ατελώς, οι οποίες χτίζονται με μέσα όπως η συνφωνία.

Άλλα παραδείγματα Assonance

Συνφωνία βρίσκεται σε όλες τις παροιμίες στα αγγλικά. Αυτό είναι λογικό αφού η συνάφεια κάνει τις φράσεις πιο σχετικές. Λάβετε υπ‘ όψιν σας: Η Θεία πιάνει θηλυκό. Πάρε τη γάτα από το μπα γ. Η βελονιά έσωσε το ni. Το Assonance τα έκανε αξέχαστα, αλλά τα έκανε και γλωσσόφιλα: ο Peter Pepper διάλεξε το τουρσί. Πουλάει κοχύλια κοντά στην ακτή. Η αλλοίωση εμφανίζεται ως πιο εμφανές χαρακτηριστικό σε τέτοιες δύσκολες προτάσεις, αν και η επαναλαμβανόμενη μικρότερη κραυγή „e“ και ο μακροσκελής ήχος „e“ αυξάνουν την πρόκληση.

Πώς λειτουργεί ο συνδυασμός στην ποίηση;

Στην ποίηση, είναι πιο αποτελεσματικό στη δημιουργία ρυθμού. Αυτή η οδηγία περιγράφει τις συλλαβές που είναι σημαντικές. Οι ρυθμοί δημιουργούν ροή. Επιτρέπει μια λέξη που μπορεί να θαφτεί στον εγκέφαλό σας. Το Assonance βοηθά στη δημιουργία διάθεσης. Οι ήχοι μεγάλων φωνηέντων λέγεται ότι μειώνουν τον ρυθμό στη γραφή, κάνοντας τη γραφή πιο ζοφερή. Τα σύντομα φωνήεντα μπορεί να είναι πιο απαλά, ειδικά αν είναι σαν τρεμόπαιγμα και σαν πηδήματα.

Συντονισμός σε ποιήματα Παραδείγματα: Αλλαγή διάθεσης

Οι εξαιρετικά ταλαντούχοι συγγραφείς χρησιμοποιούν συχνά τη φωνή στην ποίηση για να βελτιώσουν τις διαθέσεις. Τα μακριά φωνήεντα μειώνουν την ενέργεια σε αυτό το σημείο της ιστορίας κάνοντας τη διάθεση σοβαρή. Τα υψηλότερα φωνήεντα θα αυξήσουν την ενέργεια και θα βελτιώσουν τη διάθεση. Οι συγγραφείς ποίησης πρέπει να επιλέξουν τις κατάλληλες λέξεις που να ταιριάζουν με την ποίησή τους. Διαβάστε μερικά από τα κλασικά μας για να καταλάβετε τι σημαίνει πραγματικά συναίσθημα.

The Tyger του William Blake

Ο William Blake χρησιμοποιεί συχνά την επανάληψη ως σκηνικό για τις σκηνές στην ποίηση. Η επαναλαμβανόμενη χρήση του συναισθήματος έχει παρατηρηθεί σε ένα από τα πιο αναγνωρισμένα ποιήματά του, το «Tyger». Προσέξτε τους συχνά εκτεταμένους/ι/ ήχους του όλη την ημέρα. Πού είσαι ή πού έχουμε σκι; Έχει καταστρέψει αυτή τη φωτιά; Πόσα φτερά έχει αυτός ο άνθρωπος για τον εαυτό του; Είναι δυνατόν να μπεις στο πυρωμένο χέρι σου; Οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι «I’s sounds» αντανακλούσαν το twinger που είναι το θέμα για το ποίημα. Όταν διαβάζετε ένα ποίημα στη σιωπή, ο ήχος μπορεί να ακούγεται.

Καμπάνες του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Ένα τέτοιο παράδειγμα του ποιήματος συναφωνίας ήταν ένα απόσπασμα από το «Balls» του Έντγκαρ Άλαν Πόε. Παρατηρήστε τα ξανά χτυπήματα του e/s που απηχεί τη χαρούμενη μουσική του. Ακούγοντας με να τραγουδάω, γελάμε, χρυσή μέλισσα! Είναι ένας καταπληκτικός κόσμος ευτυχίας! Είναι αρμονικά. Επιπλέον, μαθαίνουμε ότι η διάθεση του ομιλητή δεν είναι τόσο ελαφριά όσο υποδηλώνει το κουδούνι. Αυτή η τέταρτη πρόταση του ποιήματος χρησιμοποιεί τόσο σύντομο /o όσο και μακρύ /o για έναν σκοτεινό τόνο. Τι είναι μια σιωπηλή νύχτα που σε κάνει να ζαλίζεσαι και να φοβάσαι όταν ακούς αυτή τη μελαγχολική απειλή;

The Hill We Climb της Αμάντα Γκόρμαν

Ο ποιητής απήγγειλε το ποίημα «The Hill We Climb» σχεδόν εκατό χρόνια αφότου ο Hughes έγραψε για την ανάβαση σε μια ημιτελή σκάλα. Χρησιμοποιεί συναινετικό για να κάνει τα λόγια της να έχουν απήχηση στο κοινό της. Η μέθοδος Gorman εισάγει τον συντονισμό σε ένα άνευ προηγουμένου επίπεδο αλλάζοντας τα φωνήεντα από το μακρύ /a/ σε μακρύ /ea/ σε μακρύ /o ή σύντομο ήχο /i. Οι ρευστές κινήσεις της αντικατοπτρίζουν τις μεταβάσεις της αμερικανικής ιστορίας.

Mother to Son του Langston Hughes

Ο Χιουζ σπάνια χρησιμοποιούσε ομοιοκαταληξία και αλλοίωση στα ποιήματά του, αλλά τα λόγια του έχουν έναν αλάνθαστο ρυθμό που ρέει. Πάρτε το Mothers and Sons — το μεσαίο τμήμα χρησιμοποιεί τους μακρούς και βραχείς ήχους i / για να υποδείξει ότι κατεβαίνετε τη σκάλα. Συνεχίζει να ακούγεται στη γραμμή, «Se si ll climbin»». Συνδυάζει το επαναλαμβανόμενο φωνήεν και τη λέξη «i», υποδηλώνοντας την ιδιωτική φύση του ταξιδιού.

Το Κοράκι του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Ο διάσημος πίνακας του Πόε «Ροντρίγκο» προσφέρει ένα άλλο παράδειγμα συνωνυμίας. Κοιτάξτε τα σύντομα /e και τα μακρά /ο φωνήεντα του ονόματος της τελευταίας συζύγου της Lenore. ο δεύτερος στίχος έχει ένα ενδιαφέρον διάλειμμα ήχων /a/ σε σύντομο διάστημα. Αλλά τα φωνήεντα του ονόματος της Lenore στοιχειώνουν τον ομιλητή σε όλο το ποίημα.

Eldorado του Έντγκαρ Άλαν Πόε

Ο Πόε χρησιμοποιεί επίσης τις αστρολογικές του ικανότητες στο Eldorado. Παρακολουθήστε τον μακρύ /ο ήχο να επαναλαμβάνεται σε όλη τη δεύτερη στροφή του ποιήματος: Όπως και στην άλλη ποίηση του Πόε, η ανοησία λειτουργεί ως εσωτερική ομοιοκαταληξία. Η φωνή των φωνηέντων βοηθά στην επίτευξη του στόχου – El Darado – σε όλο το ταξίδι του.

Παραδείγματα Assonance

Ορισμένες κοινές φράσεις χρησιμοποιούν τεχνικές συνδυασμού. Χρησιμοποιείται σε καθημερινές προφορικές λέξεις για να εκφράσει ή να αντικατοπτρίσει τις διαθέσεις. Παρακάτω μπορείτε να βρείτε μερικά παραδείγματα συνταιριασμού που εφαρμόζονται συνήθως.