Τι είναι το Consonance;  με Παραδείγματα

Τι είναι το Consonance; με Παραδείγματα

Mai 18, 2022 0 Von admin

Στην ποίηση η ομοιοκαταληξία δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φέρει αξέχαστη / μουσικότητα. Το Consonance παρέχει στους παίκτες ποίησης τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να χρησιμοποιήσουν σύμφωνα. Αυτό βοηθά στη σύγκριση της συμφωνίας με τους λογοτεχνικούς όρους. Αυτό είναι το ισοδύναμο με τον συντονισμό, που αναφέρεται στην επανάληψη φωνηέντων αντί των συμφώνων και έχει κάποιες επικαλύψεις με αλλοίωση που περιορίζεται σε ήχους που επαναλαμβάνονται στις λέξεις αρχής.

Τι είναι το Consonance;

Το Consonance είναι επαναλαμβανόμενος σύμφωνος ήχος στις γραμμές κειμένου. Ο παρόμοιος ήχος βρίσκεται συνήθως στο τέλος ή στη μέση της λέξης. Είναι ζωτικής σημασίας να εκτελείτε επαναλαμβανόμενα γεγονότα σε γρήγορη διαδοχή, όπως αναστεναγμός και κραυγή pitch-er-pitt. Τα Sibilants υποκατηγοριοποιούνται ως σύμφωνα. Ο όρος μπορεί να βοηθήσει στη διαφοροποίηση των συμφώνων ήχων με χαρακτηριστικά σιγής και συριγμού, κυρίως «s» και «sh». Ο όρος consonance προέρχεται από το λατινικό consonantem: συμφωνία στους ήχους.

Παραδείγματα Συμφωνίας στην Ποίηση

Το «Tyger» μπορεί να είναι το πρώτο ποίημα του Blakes. Το βλέπω αυτό ως μια εξαιρετική έρευνα από αυτόν. Το ποίημα έχει δημοσιευθεί σε τραγούδια από εμπειρίες από το 1792. Αρκετά παραδείγματα συγχώνευσης βρίσκονται μέσα στο βιβλίο. Προσπαθήστε να κοιτάξετε τους δύο πρώτους στίχους και βρείτε τον επαναλαμβανόμενο ήχο των συμφώνων: Tyger που καίει έντονα, Ο ήχος „r“ επαναλαμβάνεται στο „Gee thyger“, burning, blustering..“ Μπορεί να ακουστεί αρκετές φορές στο „Tyger“, σε «φωτεινό», «δάση» και τις νύχτες. Αυτή η επιλογή του Blake επιτρέπει στη λέξη να βελτιώσει τον ρυθμό του υπάρχοντος μετρικού και ομοιοκαταληκτικού σχήματός του.

Διαφορά μεταξύ Συμφωνίας, Συμφωνίας και Συνωνίας

Η ομοφωνία και η συναφωνία είναι λογοτεχνικά εργαλεία που χρησιμοποιούν ήχους για να αυξήσουν τη σημασία των λέξεων. Αυτά παράγουν καλλιτεχνικά ή/και ρητορικά εφέ για ποιήματα, πεζά ή ομιλίες. Το Consonance περιγράφει την επανάληψη των συμφώνων ήχων σε διαδοχικές λέξεις, είτε τοποθετούνται στη μέση είτε στα άκρα τους. Οι αλλοιώσεις είναι μια υποκατηγορία της συνοχής στο ότι σχεδόν όλες οι συσκευές αναφέρονται στην επανάληψη των αρχικών φωνολογικών ήχων. Οι αλλοιώσεις χρησιμοποιούνται ως αρχική αφετηρία πολλών λέξεων σε μία μόνο γραμμή.

Σύμφωνο και Ημι-Ρίμα

Το σύμφωνο είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για τη δημιουργία ομοιοκαταληξιών και την παροχή μουσικότητας στίχων στους στίχους. Αυτό είναι ουσιαστικά συστατικά σε μια μισή ομοιοκαταληξία, ένας όρος που ακούγεται λίγο παρόμοιος αλλά υπολείπεται της τέλειας ομοιοκαταληξίας. Συχνά αποκαλείται «λοξή ομοιοκαταληξία» ή «τέλεια τέλεια ομοιοκαταληξία», η λοξή ομοιοκαταληξία είναι μια οκνηρή ομοιοκαταληξία. Σε αντίθεση με τις υποδείξεις ορισμένων μοναχών, αυτό μπορεί να δημιουργήσει πλούσιους και εκλεπτυσμένους στίχους. Συγκρίνετε με τη σύνταξη τέλειας ομοιοκαταληξίας, οι ποιητές που χρησιμοποιούν την πιο χαλαρή τεχνική αντλούν από περισσότερες συμπληρωματικές πηγές δημιουργώντας ίντριγκες και εκπλήξεις σε σύγκριση με το πρωτότυπο.

Σύμφωνος και συναίσθημα στην ποίηση

Το Consonance είναι ένα όργανο γραφής ποιημάτων που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ενίσχυση και την αύξηση των συναισθημάτων. Ο ήχος ορισμένων συμφώνων έχει άμεση χροιά. Ρίξτε μια ματιά στον ήχο της sibilance που κάνει τις λέξεις να ακούγονται σαν να έχουν ψίθυρους. Αυτά τα εφέ γίνονται επίσης αισθητά σε συλλαβές που ξεκινούν με πλοία όπως το zip – γοητεία. Σύμφωνα με τα συμφραζόμενα, τα μοτίβα επικαλούνται μια αύρα μυστηρίου, επισημότητας, υπνηλίας ή οικειότητας. Το αντίθετο ισχύει για σκληρά σύμφωνα όπως το «k» στο «cat», το «G» ενός καλού ή το «εκρηκτικό b» ή.

Παραδείγματα Συμφωνίας σε Tongue Twisters

Η λέξη „Tone Twisters“ είναι αλληλουχίες λέξεων ή ήχων που παρουσιάζουν συμφωνίες και αλλοιώσεις που προκαλούν δυσκολία στη γραφή. Αυτά μπορούν συχνά να βοηθήσουν τους μαθητές ξένων γλωσσών και θεωρούνται διασκεδαστικά για τα παιδιά που ακούν παρόμοιους ήχους επαναλαμβάνοντας λέξεις με διαφορετικό τρόπο. Τα γλωσσίδια βοηθούν επίσης στη βελτίωση της ικανότητας επικοινωνίας με ευχέρεια. Αρκετοί επαγγελματίες το χρησιμοποιούν και για λεκτικές ασκήσεις. Υπάρχει ένα άλλο παράδειγμα προφοράς σε στριφτές γλώσσας:

Παραδείγματα Συμφωνίας στη Λογοτεχνία

Το Consonance είναι ένα εξαιρετικό λογοτεχνικό εργαλείο που χρησιμοποιείται κυρίως από ποιητές. Η επανάληψη των συμφώνων μπορεί να έχει δραματικά ακουστικά αποτελέσματα στους αναγνώστες και στην ακρόαση. Το Consonance επικεντρώνεται στον αντίκτυπο των λέξεων με την καλλιτεχνική ή ρητορική έννοια, και οι λέξεις σε σύμφωνο αντιπροσωπεύουν σκόπιμους και θεματικούς συνδυασμούς. Δίνει στους συγγραφείς πρόσβαση στο θέμα που έχει γραφτεί σε λογοτεχνικά έργα. Μερικά παραδείγματα στη λογοτεχνική λογοτεχνία περιλαμβάνουν:

Σονέτο 64 – Όταν έχω δει με το χέρι του Time να ξεφτιλίζεται (William Shakespeare)

Όταν το φθινόπωρο χέρι απέκλεισε το πανίσχυρο υπερήφανο κόστος των γηρατειών. Και όταν τα ύψη που βλέπω ήταν χαμηλωμένα και ο ορείχαλκος αιώνιος σκλάβος για τη θανάσιμη οργή. Όταν είδα την πεινασμένη θάλασσα να κερδίζει πλεονέκτημα. Είναι σαν τον θάνατο, που δεν μπορεί να πολεμηθεί, αλλά κλαίει όταν χάνει. Σε αυτά τα σονέτα ο Σαίξπηρ συνδυάζει συμφωνίες σχεδόν παντού.

Διαφορά μεταξύ Σύμφωνης και Συνωνίας

Οι συμφωνίες και οι συνφωνίες είναι ουσιαστικά τα ίδια αλλά είναι αντίθετα ποιήματα. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, το σύμφωνο αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενα σύμφωνα και σε συνφωνητικούς ήχους σε παρακείμενες φράσεις, ενώ ο συντονισμός αναφέρεται σε επαναλαμβανόμενα φωνήεντα. Και στις δύο περιπτώσεις κανείς δεν μπορεί να πει πότε επαναλαμβάνονται λέξεις. Μπορεί να υπενθυμιστεί εύκολα ότι η «σύμφωνη» ξεκινά με τα σύμφωνα, ενώ μια «συνωνία» ξεκινά με τα φωνήεντα.

Συνήθη παραδείγματα συνεννόησης στην ποίηση

Οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι προσέλκυσαν τα αυτιά μας και υπάρχουν πολλά παραδείγματα κοινών λέξεων που συνδυάζονται σε αγγλικές γλώσσες. Σκεφτείτε: Πρώτες και τελευταίες αποδόσεις και άκρα, κοντά και γλυκά γόνατα και τάστα. Πάρτε ένα πολύ διάσημο παράδειγμα: ο Peter Piper μαζεύει πιπεριές. Η αλλοίωση είναι αυτό που μοιάζει περισσότερο με τη φράση, αλλά είναι η πυκνή ομάδα ήχων „k“ που συχνά παρασύρει τους ανθρώπους έξω – και κάνει τα πράγματα διασκεδαστικά.

Πώς λειτουργεί το σύμφωνο στην ποίηση;

Η ποίηση χρησιμοποιεί τη συνοχή ως σημαντικό τρόπο ενίσχυσης μιας διάταξης λέξεων. Επιτείνεται γλωσσικά. Σε ένα ποίημα που χρησιμοποιεί σύμφωνες λέξεις, ένα άτομο μπορεί να τραβάει να διαβάζει λέξεις με σύμφωνο συνδυασμό για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα – σε ποιήματα ένα αποτέλεσμα που αποτελείται από πολλές γραμμές που περιέχουν πολλές διαφορετικές έννοιες που συχνά είναι ασαφείς.

Συνήθη παραδείγματα ομοφωνίας στην καθημερινή ομιλία

Πολλές από τις γλώσσες συνομιλίας μας έχουν σύμφωνα. Μπορεί να ακούγονται κλισέ, αλλά είναι χρήσιμα για την εξήγηση γνωστών όρων. Οι επαναλαμβανόμενοι ήχοι σε λέξεις σε ζευγάρια είναι επίσης συχνά ελκυστικοί για τον ομιλητή και τον ακροατή. Αναφέρονται κοινά σύμφωνα που χρησιμοποιούνται στην καθημερινή συνομιλία:

Διάσημα παραδείγματα συναινετικών σε φανταστικά ονόματα χαρακτήρων

Πολλοί φανταστικοί χαρακτήρες έχουν ονόματα με συμφωνίες. Αυτές οι επαναλήψεις συμφώνων ήχων είναι ικανές να δώσουν στους αναγνώστες ένα αξιομνημόνευτο όνομα ή να ενισχύσουν την «κωμική» ή φανταστική ποιότητα των χαρακτήρων. Ακολουθεί ένα παράδειγμα διάσημο για τη συνοχή σε φανταστικά ονόματα:

Παραδείγματα Συμφωνίας

Η συνεννόηση είναι κοινή σε όλα τα είδη γραφής, συμπεριλαμβανομένης της ποίησης, της πεζογραφίας και των στίχων τραγουδιών.

Walt Whitman, «Song of Myself» (1892)

Αυτό το διάσημο ποίημα του Walt Whitman παρέχει ένα μεγάλο αρχείο των εμπειριών του. Οι επαναλήψεις των συμφώνων στον ήχο αυξάνουν την ηχητική ποιότητα του ποιήματος έτσι ώστε να μιμείται τη δραστηριότητα που περιγράφεται. – Και θα σου δώσω το υμνό μου. Σημειώστε ότι ο ήχος του S εμφανίζεται είτε στην αρχή της συλλαβής ενός ρήματος είτε στην τονισμένη συλλαβή παρακάτω, επομένως μπορεί να είναι και παράδειγμα αλλοιώσεων. Ο «Άμλετ» του Σαίξπηρ Αυτό το απόσπασμα είναι γραμμένο από τον Άμλετ, τον Πρίγκιπα της Δανίας, χρησιμοποιώντας συναινετικά για να δημιουργήσει έναν ξεκάθαρο λόγο.

Παραδείγματα Συμφωνίας στη Μουσική

Καθώς το consonance είναι μια συσκευή βασισμένη στον ήχο που κάνει τη γλώσσα να ακούγεται μουσική, αυτό δεν θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη σε κανέναν τραγουδοποιό. Ο Αμερικανός μουσικός της λαϊκής μουσικής Woody Guthrie χρησιμοποιεί σύμφωνο στους ήχους „d“, „m“ και „c“ για έναν συναρπαστικό ήχο που αναπηδά – ηχογραφημένο με χιούμορ. Ο ΙΒ έφαγε ένα σκουλαρίκι Rom a – ΙΒ φάε ένα Τούρκο aring. Bob Dylan, Subterranean Homesick Blues»

Παραδείγματα ομοφωνίας στη λογοτεχνία

Στην ποίηση ή την πεζογραφία, η συνεννόηση μπορεί να δώσει μουσική στη γλώσσα καθώς και να δώσει έμφαση στους ήχους που είναι ένα κοινό θέμα ή ιδέα. Αν το σύμφωνο είναι αλλοίωση προσθέτει ρυθμό.

Σημασία του Σύμφωνου στη Λογοτεχνία

Το σύμφωνο παίζει σημαντικό ρόλο στη γραφή πολλών γλωσσών. Έχει ανακαλυφθεί σε έργα από τα παλιά αγγλικά έπη, συμπεριλαμβανομένου του «The Beowulf». Η γλώσσα χωρίς πολλές ομοιοκαταληξίες, όπως στα αγγλικά για παράδειγμα, μερικές φορές βασίζεται σε μια άλλη ποιητική μέθοδο για να οικοδομήσει συνοχή και εσωτερικούς ρυθμούς. Το σύμφωνο έχει χρησιμοποιηθεί έτσι στην ποίηση και το δράμα συχνά για τη δημιουργία ηχητικής αρμονίας και ρυθμού. Η ομοφωνία υπάρχει επίσης στην πεζογραφία, αν και αυτή η τεχνική είναι λιγότερο κοινή στη λογοτεχνία.

Παράδειγμα 1

ΑΜΛΕΤ: Να είσαι ή να μην είσαι: αυτό είναι ένα ερώτημα: αν είναι πιο ευγενικό να αναβράζεις ή να ξαναπάρεις τα όπλα όσο εύκολα θέλεις. To Die – To Die! Να πεθάνω, — εεπε: — εεεε ποπ: να ονειρεύομαι. Είναι εμφανές στη λέξη «υποθέτω», «υποφέρω», το βέλος «σφενδόνι» και ούτω καθεξής.

Παράδειγμα 2:

Πριν από ένα χρόνο, σε ένα βασίλειο πάνω στη θάλασσα, ζούσε εκεί ένα κορίτσι, το οποίο θα μπορείτε να αναγνωρίσετε με το όνομα Άναμπελ Λι και εκείνη την κοπέλα με την οποία ζούσε. Ο Πόε χρησιμοποιεί το όνομα του αγαπημένου του Άναμπελ Λι πολλές φορές (λίγες σε κάθε πρόταση). Λίγες λέξεις έχουν πανομοιότυπους ήχους για να δημιουργήσουν ενότητα στα ποιήματα.

Παράδειγμα 3

Έχω πίστη στα δοχεία μου – και όταν βυθίζονται, μπορεί κάλλιστα να αντικατοπτρίζουν τα αιώνια κατοικίδια που με εμπόδισαν να φτάσω. (Στον Λιμενάρχη). Περιλαμβάνει διάφορα παραδείγματα από το ποίημα του Frank O’Hara «To Harbourmaster». Στον Άμλετ η επανάληψη του «s» είναι χαρακτηριστικός ήχος. Επίσης επαναλαμβάνεται από «αγγείο» σε «φωνή» στα «κύματα». Αντιπροσωπεύει τις τρεις τελευταίες γραμμές ενός ποιήματος και οι εικόνες του αγγείου, οι φωνές και τα κύματα έχουν τεράστια σημασία. Η κοινότητα αυτών των δύο φωτογραφιών βοηθά στην ακουστική σύνδεση.

Παράδειγμα 4

Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι είναι πάρα πολύ. θα είναι σαν το μονοπάτι. ohdWh καίγεσαι σε ένα στάχυ. „Birches“ του Robert Frost) Και πάλι το ποίημα έχει πολλά διαφορετικά παραδείγματα συναινετικών. Επαναλαμβάνει έναν ήχο „w“ στα „όταν“, „κουρασμένος“, „ξύλο“, „όπου“, „ιστός αράχνης“, „έκλαψε“. Αυτή η ιδέα φαίνεται να έχει όλες αρνητικές πτυχές και προκαλεί την αίσθηση της πτώσης. Επαναλαμβάνει επίσης τους ήχους „l“ στη ζωή, όπως, χωρίς μονοπάτια, „γαργαλάω“ και „μαστιγωμένο“.