Τύποι εικόνων που προκαλούν τις αισθήσεις με παραδείγματα

Τύποι εικόνων που προκαλούν τις αισθήσεις με παραδείγματα

Mai 16, 2022 0 Von admin

Αυτά τα παραδείγματα εικόνων είναι ιδανικά για να προσθέσετε oomph σε ένα κείμενο. Μπορεί κανείς να περιγράψει εικόνες; Αυτό το μυθιστόρημα είναι ένα απίστευτο εργαλείο για τη φαντασία και τον αναγνώστη. Αυτός ο οδηγός σκηνικής έρευνας έχει όλα όσα χρειάζεστε. Αυτή η ανάρτηση θα σας δώσει ένα εξαιρετικό παράδειγμα εικόνας, θα μάθετε επίσης: Χαλαρώστε!

Τι είναι η εικονογράφηση;

Η εικονογράφηση σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσετε μια νοητική εικόνα χρησιμοποιώντας περιγραφικές λέξεις. Οι συγγραφείς χρησιμοποιούν μεταφορές ή μεταφορικές γλώσσες ως τρόπους για να ενθαρρύνουν τον αναγνώστη να οραματιστεί τη σκηνή μέσω της εμπλοκής των αισθητηριακών και συναισθηματικών πτυχών της. Εξηγεί αντικείμενα και πράξεις, ενώ επιτρέπει στους αναγνώστες να ασχοληθούν με την ιστορία και να κατανοήσουν τις ιστορίες που λένε οι χαρακτήρες και να τις κατανοήσουν.

Εικόνα και Εικονική Γλώσσα

Η εικόνα και η μεταφορική γραφή προσθέτουν χρώμα στην ιστορία σας και την κάνουν ελκυστική για τον αναγνώστη. Οι εικόνες δεν είναι απαραίτητα ταυτόσημες με το εικονιστικό κείμενο. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ο συγγραφέας των εικόνων έχει δύο επιλογές. Η εικονιστική γλώσσα είναι ένα «σημείο καμπής» που χρησιμοποιείται σε εικόνες και λογοτεχνικές συσκευές όπως η ονοματοποιία, η παρομοίωση προσωποποίησης και ο υπερβολισμός στις περιγραφές κάτι. Αυτό είναι ένα παράδειγμα και ο ορισμός αυτής της λογοτεχνικής συσκευής:

Κυριολεκτική εικονογράφηση εναντίον εικονιστικής απεικόνισης

Οι φωτογραφίες μπορούν να περιλαμβάνουν είτε κυριολεκτικά είτε μεταφορικά. Κυριολεκτικά – οι εικόνες χρησιμοποιούν περιγραφικούς όρους που σημαίνουν ακριβώς αυτό που λένε. Το γρασίδι ήταν πράσινο, αλλά το λουλούδι ήταν κόκκινο». Στη συνέχεια: Η εικονιστική απεικόνιση χρησιμοποιεί περιγραφικούς όρους που σημαίνουν κάτι διαφορετικό από ή υπερβαίνουν την κυριολεκτική σημασία. Δεν μοιάζει κυριολεκτικά με πέτρες όπως γράφεται. Αντίθετα, συγκρίνει τις αγενείς ή σκληρές ενέργειές του με το να είναι σκληρός και ψυχρός σαν πέτρα.

Υπερβολή

Η υπερβολία είναι μια υπερβολική δήλωση που δεν πρέπει ποτέ να τεθεί υπό έλεγχο. Παράδειγμα: Φτερνίζεστε πιο δυνατά από τα τρένα!

Παρομοίωση

Ουσιαστικά οι παρομοιώσεις συγκρίνουν δύο διαφορετικά πράγματα με την έκφραση «όμοια». Παραδείγματα: Ένιωθε σαν αχιβάδα.

Ονοματοποιία

Οι ονοματοποιίες είναι λέξεις που ακούγονται σαν τη δράση με την οποία σχετίζεται. Παράδειγμα – μια σόδα πιτσίλισε το ποτήρι.

Προσωποποίηση

Προσωποποιώ σημαίνει εκχώρηση «ανθρώπινων» ιδιοτήτων σε έναν οργανισμό. Π.χ.: Οι ευκαιρίες ξεπέρασαν.

Μεταφορική έννοια

Μια μεταφορά συγκρίνει δύο οικεία αντικείμενα και υποδηλώνει ότι είναι παρόμοια. Ο χρόνος είναι εμπόρευμα.

Πώς σχηματίζεται η εικόνα;

Οι συγγραφείς δημιουργούν εικόνες με βάση το ρητό «δείξε, όχι πει». Η δουλειά ενός συγγραφέα είναι να εξηγήσει μια ενέργεια με απλή αλλά βαρετή γλώσσα αντί να αναφέρει απλώς το περιεχόμενο της σκηνής. Πάρτε τις ακόλουθες προτάσεις: Ενώ αυτές οι προτάσεις παρέχουν πληροφορίες σχετικά με την εμφάνιση των μωρών, οι αναγνώστες δεν γνωρίζουν ακριβώς ποιες ιδιότητες έχει το παιδί. Αντί να βλέπουν το παιδί, οι αναγνώστες πρέπει να εμπιστεύονται από τη δική τους οπτική γωνία. Ρίξτε μια άλλη ματιά σε αυτήν την πρόταση: Τώρα ο συγγραφέας χρησιμοποιεί εικόνες για να περιγράψει το παιδί για να βοηθήσει το κοινό να το φανταστεί καθαρά.

Οι Επιδράσεις της Εικονογράφησης

Οι πέντε αισθήσεις περιλαμβάνονται σε μια οπτική ιστορία, ώστε οι αναγνώστες να αισθάνονται ότι ο συγγραφέας περιγράφει τη σκηνή. Αυτό επιτρέπει στους αναγνώστες να κατανοήσουν έναν χαρακτήρα ή μια κατάσταση και να αναλογιστούν τη δική τους προσωπική ζωή. Αυτό δίνει στις αναγνώσεις μια έντονη αίσθηση δραστηριότητας που είναι προσωπικά πιο ευχάριστη. Το γραμμένο με ισχυρές εικόνες είναι εγγυημένο ότι θα συγκεντρωθεί ο αναγνώστης. Οι εικόνες μερικές φορές είναι συμβολικές Όταν οι εικόνες επαναλαμβάνονται σε όλη τη γραφή, μπορεί να θέλει οι αναγνώστες να τις συνδέσουν με ένα άλλο θέμα του βιβλίου. Μερικές από τις χρήσεις τους είναι: οι εικόνες συχνά θεωρούνται κλισέ.

5 είδη εικόνων

Ανάλογα με τις πέντε αισθήσεις, πέντε είδη εικόνων είναι διαθέσιμα σε έναν συγγραφέα. Στην πραγματικότητα έχω επτά — αλλά αυτά τα δύο θα πάνε χωριστά για εμάς. Κάθε συγγραφέας πρέπει να περιλαμβάνει πέντε είδη εικόνων στην εργαλειοθήκη. Για να φέρει στον αναγνώστη μια ενδιαφέρουσα και πλούσια αφηγηματική εμπειρία, η έλξη προς όλες τις αισθήσεις τους βοηθά στη βύθιση στην ιστορία. Είναι πιθανό σε οποιαδήποτε κατάσταση να εστιάσετε σε μερικές μόνο από τις αισθήσεις σας. Ωστόσο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτούς τους τύπους εικόνων, εάν τις θέλετε γραπτώς. Ελέγξτε τους τύπους καθώς και τις εικόνες.

Γευστικές εικόνες. Ορισμός

Οι γευστικές εικόνες είναι περιγραφές που διεγείρουν τη γλώσσα. Έχετε ήδη βιώσει την πολυπλοκότητα μιας καλής γεύσης καφέ. Οι γευστικές εικόνες μπορούν να αποτυπώσουν το βάθος της γεύσης, την οξύτητα ή τη γήινη γεύση. Οι γευστικές εικόνες αποτυπώνουν τον γευστικό πλούτο και τις όξινες ιδιότητες, έτσι ώστε να έχουν γήινη γλυκύτητα γλύκα πικρία και σκληρότητα. Μπορεί να είναι ο πιο σπάνιος από τους πέντε τύπους εικόνων, καθώς οι συγγραφείς συνήθως δεν δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στις γεύσεις, αλλά οι γευστικές εικόνες μπορούν πραγματικά να ρίξουν τον αναγνώστη σε διάφορους πολιτισμούς, γαστρονομικά στυλ και ιστορία.

Ορισμός ακουστικής απεικόνισης

Χρησιμοποιώντας ακουστικές εικόνες ένα άτομο μπορεί να διεγείρει τον εγκέφαλό του να σκεφτεί. Κάθε φορά που κάποιος ακούει τον ήχο από κάτι από τη Γη, αυτό οφείλεται κυρίως στην περιγραφή που έχει έρθει στις ακουστικές εικόνες του συγγραφέα. Αν κάποιος ακούσει ήχους σαν μηχανή ή ανθρώπινη φωνή, οι περιγραφές εφαρμόζονται από τις ακουστικές εικόνες των συγγραφέων. Μπορεί να έχετε ακούσει συνομιλίες στο τηλέφωνο, αλλά αυτό δεν αποτελεί μόνο ηχητική εικόνα. Ο ήχος πρέπει να εξηγηθεί επιρρηματικά και ειδικά σε σύγκριση με μια άλλη εικόνα.

Ορισμός Απτικής Εικόνας

Οι απτικές εικόνες είναι περιγραφές που διεγείρουν τις αισθήσεις σας στην αφή. Ο κνησμός, η κολλώδης αίσθηση του δέρματος και το ηλιακό φως ζεσταίνουν το δέρμα σε μια στιγμή. Τα συναισθήματα που προκαλούνται από αισθήσεις όπως ο κνησμός ή η κολλώδης ακτινοβολία του ήλιου υπολογίζονται ως ευαισθησία που αντανακλά την αίσθηση που μπορεί να βιώσει το σώμα σας. Η εμπειρία αφής περιορίζεται από την εξωτερική αίσθηση του προσώπου και του σώματος. Στις περιγραφές εσωτερικών εμπειριών από τον συγγραφέα χρησιμοποιούν οργανικές φωτογραφίες που θα οριστούν αργότερα.

Ορισμός οσφρητικής απεικόνισης

Οι οσφρητικές εικόνες είναι περιγραφές που διεγείρουν τη μύτη. Ο συγγραφέας περιγράφει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα των μυρωδιών μέσα από την οσφρητική τους απεικόνιση. Χρησιμοποιώντας οπτικές εικόνες, ο συγγραφέας μεταφέρει τον θεατή μέσα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των αρωμάτων. Το οσφρητικό ακούγεται περίεργο αλλά προέρχεται από τα λατινικά για την όσφρηση: Είναι ένα όργανο του εγκεφάλου που αισθάνεται την όσφρηση. Αστείο πράγμα: ο οσφρητικός βολβός βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον ιππόκαμπο, ο οποίος επεξεργάζεται τις αναμνήσεις.

Ορισμός οπτικών εικόνων

Οι οπτικές εικόνες είναι περιγραφές που διεγείρουν τα μάτια. Εάν μπορείτε να οπτικοποιήσετε το χρώμα, τη μορφή ή το στυλ ενός θέματος που σας έχει παρουσιαστεί, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί οπτικές εικόνες στο κείμενο. Όταν εικονογραφεί χρώματα και σχήματα, ο συγγραφέας χρησιμοποιεί οπτικές εικόνες. Είναι μια κοινή μορφή απεικόνισης στη λογοτεχνία επειδή χρησιμοποιείται για να περιγράψει σκηνές, να περιγράψει χαρακτήρες, να περιγράψει σκηνές και να απεικονίσει τη δράση.

Παραδείγματα γευστικής απεικόνισης

Σχεδόν σε κάθε περίπτωση, οι εικόνες είναι έντονες. Ήρθε η ώρα που το πρωινό ήταν ένα ευρωπαϊκό πρωινό ή μάλλον το πρωινό σταμάτησε να το λέει. Οι κυρίες αγόρασαν ζεστά κάστανα από ένα από τα καταστήματα. Αυτό είχε γεύση σαν μέρος του χαρτιού που είχε τυλιχθεί, μέρος από λάδι μαλλιών και κομμωτήριο. Τα δαμάσκηνα μαγειρεύτηκαν στην κατάψυξή σας για μεσημεριανό γεύμα, και με συγχωρείτε, ήταν γλυκό και κρύο και απλώς μια απλή δήλωση.

Παραδείγματα οσφρητικής απεικόνισης

Σε κάθε παράδειγμα, οι οσφρητικές εικόνες επισημαίνονται με έντονη γραφή. Το ανθοπωλείο ήταν εκεί εκείνη την εποχή και είναι ιδιοκτησία του πατέρα μου, αλλά αυτό το σημείο είναι πολύ διαφορετικό και έχει νυσταγμένες μυρωδιές από βελούδινα πέταλα τριαντάφυλλα και προβηγκιανές φρέζες στις αρχές του χειμώνα. Γιατί οι συγγραφείς ξεχνάνε συχνά τη γεύση της όσφρησης; Αυτά τα αρώματα είναι τα αγαπημένα μου.

Παραδείγματα ακουστικής απεικόνισης

Όλα τα παραδείγματα δείχνουν την ακουστική εικόνα με έντονη γραφή. Λίγοι πιστεύουν ότι φτάσαμε στη μέση. Η βλάβη μπορεί να συμβεί τόσο γρήγορα καθώς η πλάκα φράζει τις αρτηρίες και την επόμενη φορά που το χέρι σας ακουμπάει στην πλάτη σας. Και ο Τσάρλι γελάει υπέροχα και τα γένια βάφονται μοβ με χυμό, οπότε πάω για μεγαλύτερες γλάστρες.

Παραδείγματα οπτικής απεικόνισης

Και στα τρία παραδείγματα, οι εικόνες είναι έντονες. «Ένα χωράφι με σανό – σαν το φεγγάρι – φτερουγίζει». «Όταν μιλάω στη μαμά μου τακτοποιώ τα πράγματα. Ράχη βιβλίων στο τηλέφωνο. Κλιπ σε πορσελάνινο πιάτο. Θραύσματα από γόμες διακοσμούν το γραφείο. Μιλάει με λαχτάρα για τον θάνατο. Αρχίζω να γέρνω όλους τους συνδετήρες στο χέρι μου.

Παραδείγματα απτικής απεικόνισης

Κάθε εικόνα έχει μια τολμηρή εικόνα πάνω της. Και μετά, αισθάνθηκε ακόμα μόλις ο πόνος σταμάτησε. Ήταν μια περίεργη σιωπή σαν να θεραπεύει η πάθηση.» Τι γίνεται με το σπάσιμο των ποιημάτων; Εννοώ τα αληθινά πράγματα… Τόσο αληθινά όσο τα δόντια του καρχαρία στη φτέρνα.

Κιναισθητική απεικόνιση και οργανική απεικόνιση

Ο συγγραφέας έχει δύο είδη εικόνων: κινηματική εικόνα και οργανική εικόνα. Αυτός ο τύπος εικόνας είναι ξεχωριστός επειδή αντικατοπτρίζει μια αφηρημένη αίσθηση από οποιοδήποτε άλλο. 4.

Ορισμός κιναισθητικής απεικόνισης

Η κινηματογραφία περιγράφει την κίνηση του αντικειμένου. Τα συναισθήματα που βιώνει κάποιος ενώ κινείται, όπως το τρέξιμο στους ανέμους ή το να πλέει μέσα στο ταραγμένο νερό είναι παραδείγματα. Η αίσθηση που νιώθετε όταν περπατάτε είναι ένα παράδειγμα της οπτικής κινηματικής απεικόνισης. Η κιναισθησία μπορεί να φαίνεται παρόμοια με απτικές εικόνες, αλλά η κιναισθησία περιγράφει την κίνηση. Έτσι, τα τσιμπήματα των μελισσών είναι αγγίξιμα, αλλά οι μέλισσες που πετούν από το χέρι σας είναι κιναισθητικές. Η ψυχρότητα στους τοίχους είναι ευαίσθητη στην αφή αλλά κιναισθητική.

Οργανικές εικόνες. Ορισμός

Οι οργανικές εικόνες περιγράφουν εσωτερικές αισθήσεις. Όταν οι συγγραφείς χρησιμοποιούν συγκεκριμένες περιγραφές για να δείξουν ένα εσωτερικό τοπίο που βασίζεται σε συναισθήματα, πόνο και επιθυμίες, χρησιμοποιούν φυσικές εικόνες. Ο συγγραφέας χρησιμοποίησε συγκεκριμένες περιγραφές όταν χρησιμοποίησε ένα οπτικό τοπίο που ενσωμάτωσε συναισθηματικά συναισθήματα, συναισθήματα και επιθυμίες. Οι οργανικές εικόνες μπορεί να είναι σωματικές, όπως πόνος στο στομάχι και πονοκέφαλος, αλλά συχνά είναι συναισθηματικές.

Παραδείγματα οργανικών εικόνων

Υπάρχει ένας πυροβολισμός στο στομάχι μου. Έχω τρύπες στο λαιμό μου. Ξέρω ότι είναι φυσικό επακόλουθο. Απόσπασμα K.Osborn από το „Είμαι σίγουρος ότι είμαστε όλοι στη Δύση για τον σωστό λόγο.“ Ήμουν κάποτε μια ξύλινη σημύδα. Και ονειρευόμουν να επιστρέψω όπως ήμουν.

Παραδείγματα κιναισθητικών εικόνων

«Τελικά οι ρόδες του αλόγου χτύπησαν στο δρόμο, και το άλογο σκόρπισε και έπεσε στο ποτάμι. Μου φάνηκε πολύ περίεργο το να μαθαίνεις τα περιγράμματα της μοναξιάς και ποτέ δεν ήξερες τίποτα.

21 Παραδείγματα εικόνων για να βελτιώσετε τη γραφή σας

Κάντε τη γραφή πιο ενδιαφέρουσα δίνοντας στους χαρακτήρες μια ζωντανή αίσθηση ότι ο θεατής είναι μέρος των ιστοριών που γράψατε. Η χρήση οπτικών εικόνων για την περιγραφή σκηνών μπορεί να δώσει στον αναγνώστη τη νοητική εικόνα. Είναι πιθανό ότι η γραφή έχει επτά κύριες μορφές απεικόνισης. Πέντε βασίζονται σε βασικές αισθητηριακές εμπειρίες όπως ο ήχος και η όσφρηση καθώς και η γεύση και η αφή. Και τα δύο αυτά είναι σωματικές κινήσεις και εξωτερικές εμπειρίες.

Οργανική Εικόνα

Η οργανική απεικόνιση δεν έχει καμία σχέση με τις πέντε αισθήσεις και αντίθετα απευθύνεται στην εσωτερική αίσθηση, τα συναισθήματα και το συναίσθημα. Το βιβλίο εξηγεί επίσης προσωπικές εμπειρίες – όπως κούραση, πείνα, δίψα, φόβος, χαρά, μοναξιά, συναισθήματα απελπισίας. Η οργανική εικόνα είναι υποκειμενική, γεγονός που συμβάλλει στο να γίνει μια περίπλοκη μορφή νοητικής εικόνας, επειδή ο συγγραφέας έχει στόχο να δημιουργήσει ένα συγκεκριμένο συναίσθημα στον αναγνώστη. Παραδείγματα από την οργανική φωτογραφία είναι: Εδώ νιώθουμε χαρά, πόνο, θυμό και απογοήτευση. Παραδείγματα εικόνων διαθέσιμων σε όλη τη βιβλιογραφία, συμπεριλαμβανομένων μυθιστορημάτων μη λογοτεχνίας, ιστοριών, δοκιμίων, ποιημάτων.

Παράδειγμα οπτικής απεικόνισης

The Hobbit JRR Tolkien: «Η μακρινή όχθη ήταν απότομη και ολισθηρή. Καθώς έφτασαν στην κορυφή οδηγώντας τα πόνυ τους, παρατήρησαν ότι τα μεγάλα βουνά έρχονταν προς το μέρος τους πολύ κοντά. Ήδη εμφανίζονταν μόλις μια μέρα μακριά από το σπίτι. Η σαγηνευτική και ισχυρή γλώσσα του Tolkein που περιγράφει τα βουνά δίνει στους αναγνώστες παρόμοια συναισθήματα, ενθουσιασμό και άγχος όπως ο Bilbo και ο Gandalf.

Παράδειγμα απτικής απεικόνισης

Jane Ayre – Charlotte Bronte: Άκουσα τη βροχή να ορμάει από ένα παράθυρο στις σκάλες και τον αέρα να γκρινιάζει από το δάσος πίσω από το δωμάτιο. Η εικονική περιγραφή της ζέστης («καυτή σαν πέτρα») και η υγρασία επιτρέπουν στην Τζέιν να αισθάνεται άγχος.

Παράδειγμα ακουστικής απεικόνισης

έγραψε ο Φροστ στα απομνημονεύματά του.

Δείτε τα διαδικτυακά μας μαθήματα γραφής!

Ελάτε μαζί μας σε ένα εργαστήριο για τη δημιουργία σπουδαίων συγγραφικών έργων.