Computer Controlled Grow Automation – GROZINEGROZINE

0
Computer Controlled Grow Automation – GROZINEGROZINE

Ελεγχόμενος από υπολογιστή Αυτοματισμός Ανάπτυξης Μέρος Πρώτο

Smart Grow Controls για Grow Rooms & Θερμοκήπια

Ο αυτοματισμός καλλιέργειας ελεγχόμενος από υπολογιστή παρέχει στους καλλιεργητές υδροπονίας εσωτερικού χώρου ή θερμοκηπίου και χωρίς έδαφος ένα εντελώς νέο σύνολο εργαλείων και μεθόδων για να ωφελήσουν τις εργασίες καλλιέργειας ή τους χώρους ανάπτυξης τους.

Ενώ τα αναλογικά χειριστήρια μπόρεσαν να εκτελούν απλές εργασίες όπως ψύξη, διαχείριση υγρασίας, προσθήκη CO2, άρδευση και λειτουργία συστημάτων αυξανόμενου φωτός, αυτό που δεν κατάφεραν να κάνουν είναι το Think or Work Together, ως μία μονάδα. Είναι σαν να έχεις μια ομάδα γεμάτη παίκτες που δεν ξέρουν ότι παίζουν μαζί σε μια ομάδα και δεν έχουν την ικανότητα να επικοινωνήσουν.

Έχοντας απομακρυσμένο και αυστηρό έλεγχο του περιβάλλοντός μας, δηλαδή το φως και η θερμοκρασία καθορίστηκε ως Φάση Πρώτη στη δοκιμή αυτοματισμού ανάπτυξης ελεγχόμενης από υπολογιστή.

Γιατί αυτοματισμός ανάπτυξης με ελεγχόμενο υπολογιστή

Οι έλεγχοι ηλεκτρονικών υπολογιστών για την αυτοματοποίηση καλλιέργειας ξεπερνούν τους περιορισμούς που φέρουν τα αναλογικά στοιχεία ελέγχου ανάπτυξης Η αυτοματοποίηση καλλιέργειας ελεγχόμενη από υπολογιστή φέρνει πολύτιμα εργαλεία στην εργασία που πρέπει να επιτύχουν οι καλλιεργητές προκειμένου να συγκομίσουν καλλιέργειες υψηλών αποδόσεων και υψηλής ποιότητας.

Όπως οι περισσότεροι κηπουροί, εμείς στο Grozine είμαστε πολύ «χειροκίνητοι» και θέλαμε να δούμε τι θα μπορούσε να κάνει ο αυτοματισμός υπολογιστή για το ελεγχόμενο από το κλίμα υδροπονικό θερμοκήπιό μας, το οποίο παρεμπιπτόντως, λειτουργεί πολύ παρόμοια από τις περισσότερες απόψεις με οποιοδήποτε εσωτερικό χώρο καλλιέργειας, δηλαδή ελέγχουμε τον εξαερισμό , φωτισμός, θερμοκρασία κ.λπ. για τη συμπλήρωση των φυσικών συνθηκών που καλλιεργούμε στο θερμοκήπιο.

Γρήγορα ανακαλύψαμε ότι υπάρχει ένας αριθμός επιλογών στον αναπτυσσόμενο κόσμο της αυτοματοποίησης καλλιέργειας ελεγχόμενη από υπολογιστή από διάφορες εταιρείες. Αυτό που πραγματικά μας πήδηξε ήταν OpenGrow.pt (Πορτογαλία).

υπολογιστής ανάπτυξη αυτοματισμού διεπαφή υπολογιστή

Τι θέλουμε στα στοιχεία ελέγχου ανάπτυξης υπολογιστών

Μετά από περαιτέρω έρευνα, επιλέξαμε το GroLab Starter Kit για να ξεκινήσετε με την ελεγχόμενη από υπολογιστή αυτοματοποίηση ανάπτυξης.

Μερικοί από τους λόγους που γοητευτήκαμε στο GroLab Starter Kit:

-πολύ plug and play, ενώ εξακολουθεί να παρέχει πολλές επιλογές για συνδεσιμότητα (δεν έχουμε μεγάλη εμπειρία στη δημιουργία δικτύων. χρειαζόμαστε κάτι αυτόματο και αποδεδειγμένο)

-Εξαιρετικά ευέλικτες, οι τέσσερις ηλεκτρικές πρίζες μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πολύπλοκο και έξυπνο έλεγχο σχεδόν οποιουδήποτε είδους εξοπλισμού σε μια εγκατάσταση ανάπτυξης λόγω του υψηλού επιπέδου ικανότητας εντολών από το άκρο χρήστη της διεπαφής. εν ολίγοις εύκολο να πάρει τα μέλη της μπάντας να τραγουδήσουν μαζί

-Πολλή επικοινωνία διαθέσιμη από την εταιρεία, ώστε να μπορούμε να είμαστε σίγουροι για την υποστήριξη, όπως απαιτείται. μας επέστρεψαν αμέσως για οτιδήποτε, ακόμη και από μια εντελώς διαφορετική ζώνη ώρας

-εύχρηστο και κατανοητό περιβάλλον υπολογιστή. όπου λέμε στον εξοπλισμό μας τι να κάνουμε έχει νόημα και είναι εύκολο στην πλοήγηση.

-Αθεϊστικά, το GroNode και το PowerBot φαίνονται πολύ καθαρά και δεν εμπλέκονται πολλά καλώδια ή βύσματα. δηλ βελτιωμένη εγκατάσταση σε συμπαγείς συσκευές και επικοινωνίες

ΥΠΟΔΕΙΞΗ: Μπορείτε να δοκιμάσετε τη διεπαφή πριν χρειαστεί να αγοράσετε οτιδήποτε, δηλαδή να αποκτήσετε μια αίσθηση του πώς λειτουργεί και τι μπορεί να κάνει χωρίς κόστος.

Εδώ μπορείτε να το δοκιμάσετε Δωρεάν στα Windows | Κάντε κλικ ΕΔΩ |

Ο υπολογιστής αναπτύσσει τις επικοινωνίες αυτοματισμού

Πάνω από: το GroNode «μιλάει» με το υπόλοιπο σύστημα

Πόση δύναμη μπορεί να αντέξειμι

Με τη σωστή εγκατάσταση και χρήση των ρελέ ισχύος, μπορείτε να αλλάξετε και να επικοινωνήσετε με συσκευές βαρέως τύπου, όπως συστήματα φωτισμού, κλιματιστικά, αφυγραντήρες, θερμάστρες και άλλα παρόμοια. Απλώς συνδέστε τη συσκευή σας στο κουτί του ρελέ και μετά το καλώδιο ελέγχου από το ρελέ στο PowerBot.

υπολογιστής ανάπτυξης powerbot ελέγχου

Για τους χόμπι καλλιεργητές, το PowerBot μπορεί να χειριστεί απευθείας τις περισσότερες ρυθμίσεις, π.χ. να συνδέσει απευθείας φως ανάπτυξης 600 watt, φυγοκεντρικούς ανεμιστήρες, αφυγραντήρα και αντλία ή διανομέα CO2. Σημειώστε ότι διατίθεται σε έκδοση 110V ή 220V, με την έκδοση 220V να σας δίνει διπλάσιες δυνατότητες ισχύος.

ρελέ ελέγχου δωματίου ανάπτυξης υπολογιστή

Εξοπλισμός ανάπτυξης με ελεγχόμενο υπολογιστή

Ενώ είχαμε μια ιδέα για το τι θέλαμε να κάνουμε με τον ελεγχόμενο από υπολογιστή μας αυτοματισμό ανάπτυξης, δεν καταλάβαμε πραγματικά τις δυνατότητες μέχρι που αρχίσαμε να χρησιμοποιούμε το κιτ GroLab. Για παράδειγμα, γνωρίζαμε ότι ο έλεγχος των συμπληρωματικών συστημάτων φωτισμού μας ήταν σίγουρα, καθώς και η θέρμανση και η ψύξη για το υδροπονικό μας θερμοκήπιο.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το OpenGrow προσφέρει μερικά απίστευτα χειριστήρια για ταμιευτήρες υδροπονίας ή συστήματα λιπαντικών χωρίς έδαφος—αυτό είναι στο ΝΑ ΚΑΝΩ λίστα, αλλά έπρεπε να ξεκινήσουμε από κάπου χωρίς να πνιγούμε ή να σπάσουμε τα χρήματα. Έτσι, το να έχουμε απομακρυσμένο και αυστηρό έλεγχο του περιβάλλοντος μας, δηλαδή το φως και τη θερμοκρασία, ορίστηκε ως Φάση Πρώτη στη δοκιμή αυτοματισμού ανάπτυξης ελεγχόμενης από υπολογιστή.


Μέχρι σήμερα, δείτε τι κάνει το GroNode (συσκευή επικοινωνίας) με το PowerBot μας:


Σύστημα φωτισμού

Δύο διαφορετικοί κύκλοι φωτισμού αυξανόμενου φωτισμού ανά ημέρα (μπορείτε να έχετε όσες ενεργοποιήσεις/απενεργοποιήσεις την ημέρα θέλετε) για να συμπληρώσετε τη διάρκεια και την ένταση της εποχιακής ημέρας με βάση το φυσικό ηλιακό φως. Ήταν επίσης πολύ εύκολο να πούμε στο χειριστήριο να σβήσει τα φώτα εάν η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει πέρα ​​από ένα σημείο ρύθμισης που δημιουργήσαμε—και σε περίπτωση που το κάνει, θα μας ειδοποιήσει μέσω email ή θα δημιουργήσει μια ποικιλία ειδοποιήσεων που έχουμε ορίσει. Ρυθμίσαμε επίσης να καθυστερεί 10 λεπτά μεταξύ απενεργοποίησης και τροφοδοσίας με φωτισμό HPS.

Ο συναγερμός διασύνδεσης του υπολογιστή αυξάνεταιΠάνω από: Απλή ρύθμιση, Οποιαδήποτε ποικιλία λειτουργιών είναι δυνατή. Μπορείτε επίσης να ορίσετε προτεραιότητα σε λειτουργίες.

Εξαερισμός

Κάθε ώρα, για ένα λεπτό, το σύστημα θα ανοίγει ένα μηχανοκίνητο κλείστρο στο θερμοκήπιο για να επιτρέψει την είσοδο φρέσκου αέρα. Από την ίδια πρίζα και τη συσκευή, έχουμε επίσης ρυθμισμένο αυτόν τον αεραγωγό ώστε να ανοίγει όπως το Βήμα Ένα στο σύστημα ψύξης μας. δηλαδή αν ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου, ανοίγει μέχρι να πέσει η θερμοκρασία κάτω από τους 22 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθεί μια γρήγορη επίδειξη, όπου παρακάμπτουμε τον προγραμματισμό μας για να ανοίξουμε και να κλείσουμε τον αεραγωγό με ένα κλικ του πληκτρολογίου:

Ψύξη

Πρόσφατα προσθέσαμε ένα αυτόματο ρολό μοτέρ θερμοκηπίου 24V σε ένα από τα πλευρικά τοιχώματα μας (btw, που αφού δοκιμάσουμε, θα εγκαταστήσουμε ένα δεύτερο). Έτσι, τώρα, αν η θερμοκρασία ανέβει πάνω από 26 μοίρες F (το σημείο ρύθμισης μας, ως Βήμα 2 στο Σύστημα Ψύξης), η μία πλευρά του πολυστρωματικού θερμοκηπίου τυλίγεται προς τα πάνω, δίνοντας πολλή ανταλλαγή αέρα. Μόλις πέσει κάτω από τους 24 βαθμούς C, αυτόματα θα κυλήσει ξανά προς τα κάτω.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Με τις δύο πλευρές σε ρολό ανοιχτές στα πέντε πόδια πάνω από την κατηγορία και τους παθητικούς αυτόματους αεραγωγούς που ανοίγουν και στα δύο άκρα του αετώματος, οι θερμοκρασίες τις πολύ ζεστές μέρες μπορούν να παραμείνουν στο περιβάλλον ή ακόμα και μερικούς βαθμούς λιγότερο μέσω της εξατμιστικής διαπνοής – δεν χρειάζεται βασιστείτε σε θορυβώδεις ή πεινασμένους ανεμιστήρες που αποξηρανθούν τα φύλλα.

αυτόματο ρολό μοτέρ θερμοκηπίου

Πάνω από: 24 Volt Roll Up Side Motor? Αυτόματος αποτελεσματικός εξαερισμός θερμοκηπίου. προσαρμόσιμο στο black out

Θέρμανση

Για το μεγαλύτερο μέρος του έτους, ενώ ποικίλλει ανάλογα με τις εποχές, το θερμοκήπιό μας χρησιμοποιεί επίσης συμπληρωματική ηλεκτρική θέρμανση —ειδικά κατά τη διάρκεια των νυχτερινών κύκλων. Δεδομένου ότι πρόκειται για ενέργεια που απαιτεί ενέργεια, ο αυστηρός έλεγχος των κύκλων θέρμανσης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κόστους μέσω της εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας.

Ρύθμιση αυτοματισμού ανάπτυξης ελεγχόμενης από υπολογιστή

Θα είμαστε οι πρώτοι που θα παραδεχτούμε, ενώ μπορεί να γνωρίζουμε τα βασικά στοιχεία των υπολογιστών, δεν είμαστε προγραμματιστές ή άνθρωποι δικτύωσης. Αυτό που μάθαμε από προηγούμενα πειράματα αυτοματισμού ηλεκτρονικών υπολογιστών πριν από πολλά χρόνια εξακολουθεί να ισχύει: μην είστε υπό το όπλο με τον χρόνο για να κάνετε τη μετάβαση και να ρυθμιστείτε. μετάβαση στον αυτοματισμό ανάπτυξης ελεγχόμενου υπολογιστή μία συσκευή τη φορά και θα εξοικονομήσετε πιθανές πιέσεις. Αυτό είναι χρυσός.

Από το κουτί, τα αρχικά βήματα για να συνδέσουμε το GroNode (επικοινωνίες) με τον υπολογιστή μας και στη συνέχεια με το PowerBot ήταν εκπληκτικά εύκολα — κυριολεκτικά μόνο μερικά βήματα και μερικά πράγματα για να συνδέσουμε και ήμασταν έτοιμοι να αρχίσουμε να κάνουμε εντολή και να αυτοματοποιούμε τον εξοπλισμό μας.

Όπως πολλοί άνθρωποι, είμαστε πάντα ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε κάτι νέο και συναρπαστικό όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ωστόσο, όταν πρόκειται για πράγματα όπως αυτό, αξίζει να αφιερώσετε το χρόνο σας και να εξερευνήσετε τι μπορεί να κάνει το σύστημα και πώς να πείτε του τι να κάνει—δηλαδή μάθετε να ελέγχετε ένα πράγμα τη φορά καθώς και πώς να δουλεύετε την ίδια τη διεπαφή.

Φυσικά, είμαστε πάντα απασχολημένοι κάνοντας άλλες εργασίες στον κήπο και στη ζωή και γενικά, και μαζί με αυτό, μόλις ξεκινήσαμε σοβαρά, μέσα σε μια εβδομάδα είχαμε το θερμοκήπιο να λειτουργεί σαν ένα καλό ρολόι – και να μας πει τι είναι συνεχίζεται ανά πάσα στιγμή, ενώ στέλναμε ειδοποιήσεις εάν υπήρχε κάτι που χρειαζόταν την άμεση προσοχή μας.

Στην πραγματικότητα, απλώς ξύνουμε την επιφάνεια του τι μπορεί πραγματικά να κάνει αυτή η πλατφόρμα, δηλαδή πρόσθετα PowerBots και άλλες μονάδες όπως το TankBots για τον απόλυτο έλεγχο και παρακολούθηση των υδροπονικών συστημάτων μας.

Επομένως, μείνετε συντονισμένοι για περισσότερα, καθώς βλέπουμε πώς το GroLab Starter Kit αποδίδει τις υπερωρίες για μια πλήρη και σε βάθος ανασκόπηση — επίσης, στοχεύουμε να επεκτείνουμε τον υπάρχοντα αυτοματισμό ανάπτυξης που ελέγχεται από υπολογιστή, προσθέτοντας άλλες μονάδες όπως το TankBot και επιπλέον PowerBots ή περιβαλλοντικά χειριστήρια για τη ρύθμιση διαφορετικών ελέγχων ζωνών, π.χ. πολλαπλασιασμό (κλωνοποιητές αεροπονίας), αύξηση μεταμοσχεύσεων (προ λαχανικών κάτω από φώτα σε υψηλές πυκνότητες) και πιο περίπλοκη με θέρμανση, ψύξη, φωτισμό και αερισμό.

Έλεγχος υπολογιστή powerbot growroom

Ετικέτες: αυτοματισμός ανάπτυξης ελεγχόμενου υπολογιστή, ανάπτυξη υπολογιστή, έλεγχοι ανάπτυξης υπολογιστή, υπολογιστής αίθουσας ανάπτυξης, Υδροπονία

Schreibe einen Kommentar