Grow Room Air Conditioning Hydroponics History

0
Grow Room Air Conditioning Hydroponics History

Grow Room Air Conditioning Hydroponics History

“Birth of Cool” από Grozine Τεύχος 12

Εάν βρίσκεστε γύρω από τη σκηνή της κηπουρικής σε εσωτερικούς χώρους ή μεγαλώνετε με περισσότερα από λίγα φώτα για δέκα χρόνια ή περισσότερο, είναι πιθανό ότι εκτός από την αύξηση της δημοτικότητας της αγαπημένης σας προηγούμενης εποχής, θα την έχετε δει επίσης να γίνεται περισσότερο “ όλο το χρόνο», αντί για εποχιακό εγχείρημα, οπότε ας ρίξουμε μια ματιά στην ιστορία της υδροπονίας του κλιματιστικού χώρου ανάπτυξης.

>>>Αναζητάτε Πληροφορίες και Συμβουλές σχετικά με την ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΓΕΘΟΣ του κλιματιστικού χώρου καλλιέργειας; Κάντε κλικ | ΕΔΩ |

Ιστορικά μιλώντας στα περισσότερα μέρη του κόσμου κάνει πολύ ζέστη σε εξωτερικούς χώρους τους καλοκαιρινούς μήνες, ακόμη και τη νύχτα, για να μπορούμε να βασιζόμαστε στις θερμοκρασίες του εξωτερικού αέρα για να μην είναι πολύ ζεστή για την καλλιέργεια όταν λειτουργούν τα φώτα ανάπτυξης HID. Στο παρελθόν, οι καλλιεργητές εσωτερικών χώρων που χρησιμοποιούσαν φωτισμό εκκένωσης υψηλής έντασης, όπως HPS και MH, βασίζονταν αποκλειστικά σε ανεμιστήρες εξαερισμού που αντλούσαν ψυχρότερο εξωτερικό αέρα μέσα στο δωμάτιο και εξαντλούσαν την ύπαιθρο για να προσπαθήσουν να διατηρήσουν θερμοκρασίες κάτω από 85 βαθμούς F όταν τα φώτα είναι λειτουργικά.

Εάν είναι ήδη 70 βαθμοί F ή πιο ζεστά έξω (σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη +85 βαθμοί F) είναι μια χαμένη μάχη, και τα φυτά παράγουν κακά – και με μεγάλο κόστος και πονοκέφαλο για τον καλλιεργητή.

Ενώ οι μέθοδοι υδροπονίας που χρησιμοποιούσαν μεγαλύτερους όγκους δεξαμενής και ψύκτες νερού επέτρεψαν σε ορισμένους κηπουρούς να συγκομίσουν υγιείς και παραγωγικές καλλιέργειες, οι περισσότεροι κηπουροί επέλεξαν να κλείσουν το χώρο καλλιέργειας για το καλοκαίρι και να απολαύσουν την ύπαιθρο. Ο αερόψυκτος φωτισμός προσφέρει επίσης οφέλη σε ορισμένες περιπτώσεις.

Για τους επαγγελματίες, αυτό δημιούργησε ένα επίπεδο διακύμανσης στο τέλος της προσφοράς και της ζήτησης του εμπορίου, όπως συμβαίνει με τις περισσότερες εποχιακές αγορές.

Εάν είναι ήδη 70 βαθμοί F ή πιο ζεστά έξω (σε ορισμένες περιπτώσεις ήδη +85 βαθμοί F) είναι μια χαμένη μάχη, και τα φυτά παράγουν κακά – και με μεγάλο κόστος και πονοκέφαλο για τον καλλιεργητή.

Μπείτε στο Grow Room Air Condition

Εναλλάκτης θερμότητας H&Mριζώθηκε το 2002 στην Κάτω ηπειρωτική χώρα π.Χ. κατά τη διάρκεια της ακμής της υδροηλεκτρικής έκρηξης του Δυτικού Καναδά παρέχοντας λύσεις ψύξης που επέτρεπαν στους εσωτερικούς κηπουρούς που χρησιμοποιούν πολλαπλές πηγές φωτισμού HID να λειτουργούν όλο το χρόνο, ακόμη και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες χωρίς μείωση στα επίπεδα παραγωγής ή ποιότητα καλλιέργειας.

Οι καλλιεργητές της εποχής έτειναν να είναι ανένδοτοι Do-It-Yourselfers και συνήθως δεν σκέφτονταν να προσλάβουν εξωτερικούς τεχνικούς HVAC για να έρθουν και να εγκαταστήσουν ένα σύστημα κλιματισμού στις αναπτυσσόμενες δραστηριότητές τους. Κανονικά, απαιτείται εξουσιοδοτημένος τεχνικός να εργαστεί με ψυκτικό μέσο – το υλικό στις γραμμές συμπιεστών κλιματιστικών.

υδρόψυκτοι-εναλλάκτες θερμότητας-υδροπονία

Τεχνολογία ψύξης δωματίων νωρίς-χρησιμοποιείται ακόμα σήμερα σε μέρη.

Σε μεγάλο μέρος της χαμηλότερης ηπειρωτικής χώρας το νερό ήταν αμέτρητο. Γιατί όχι, βρέχει στα βουνά όλο το χειμώνα καθώς επιστρέφει στον ωκεανό. Οι περισσότερες τοποθεσίες πλήρωναν απλώς μια μηνιαία χρέωση αποχέτευσης και, εάν ήταν μετρημένη, υπήρχε συνήθως μια «μέγιστη χρέωση» που θα χρεώσει η εταιρεία ύδρευσης. Αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ σπάταλο και ανεξιχνίαστο σε ορισμένα μέρη του κόσμου – αλλά τα πράγματα πέφτουν από τον ουρανό το μεγαλύτερο μέρος του έτους στον Βορειοδυτικό Ειρηνικό.

Swamp Coolers» ήταν η πρώτη ψύξη θαλάμου καλλιέργειας που υιοθετήθηκε από έμπειρους καλλιεργητές στην ηπειρωτική χώρα της Π.Χ. και η H&M άρχισε να προμηθεύεται και να προσφέρει αποδοτικές μονάδες, τις οποίες οι Desmond and Co στην H&M, τροποποίησαν με ειδικά χειριστήρια και άλλα χαρακτηριστικά που έκαναν εύκολη την εγκατάστασή τους σε οποιοδήποτε αναπτυσσόμενη τοποθεσία. Τα υδροπονικά συστήματα επανακυκλοφορίας, όπως τα πρώιμα «συστήματα κάδου» που κατασκεύασαν οι ίδιοι οι καλλιεργητές, βοήθησαν επίσης στην προσθήκη ψύξης σε ταμιευτήρα. Τα πηνία ψύξης και η ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα νερού plug and play με χειριστήρια θερμοστάτη ήταν και εξακολουθούν να είναι μία από τις προσφορές των εναλλάκτη θερμότητας H&M που διατίθενται για παγκόσμια αποστολή.

Δεν πέρασε πολύς καιρός πριν η H&M και οι επιχειρηματίες καλλιεργητές άρχισαν να βλέπουν περαιτέρω δυνατότητες όσον αφορά το τι θα μπορούσε να σημαίνει η ύπαρξη λίγης ψυκτικής ισχύος στο χώρο καλλιέργειας σας για τους ρυθμούς ανάπτυξης των καλλιεργειών και τις αποδόσεις. Αντί απλώς να βοηθούν στην ψύξη του εισερχόμενου αέρα και την εξάντλησή του σε εξωτερικούς χώρους, οι καλλιεργητές άρχισαν να χρησιμοποιούν το CEA (Controlled Environment Agriculture) ή τις «σφραγισμένες» μεθόδους καλλιέργειας.
Δεν χρειάστηκε πολύς χρόνος για να καταλάβω ότι όταν λειτουργούσε ο ψύκτης του βάλτου, αυτός ο αέρας αφυγρανόταν – τελικά ένα «τι θα γινόταν αν» μπήκε στην εξίσωση και οι καλλιεργητές έμειναν εντελώς σφραγισμένοι.

Όχι άλλη εισαγωγή ή εξάτμιση

Αντίθετα, ο αέρας κατασκευάζεται τώρα από τότε που έγινε διαθέσιμη επαρκής ισχύς ψύξης. Επειδή δεν ανταλλάσσεται εξωτερικός αέρας, η συμπλήρωση διοξειδίου του άνθρακα (CO2) θα μπορούσε να είναι αποτελεσματική για την παραγωγή καλύτερων αποδόσεων, ειδικά όταν συνδυάζεται με βέλτιστες και σταθερές θερμοκρασίες ημέρας/νύχτας στον χώρο ανάπτυξης με ψύκτες βάλτου και συμπληρωματικό εξοπλισμό αφύγρανσης.

Αυτό ήταν μια παροιμιώδης „αλλαγή παιχνιδιών“.

Το επόμενο βήμα ήταν να επιτραπεί μεγαλύτερη ισχύς ψύξης και λιγότερη κατανάλωση νερού. Το επόμενο βήμα στην εξελικτική αλυσίδα ήταν το Water Cooled Air Conditioning, το οποίο ορισμένοι επαγγελματίες μέχρι σήμερα θα πουν εάν μπορείτε να παρέχετε το 1,5 GPM νερού που χρειάζεται για να ανακυκλώσετε όταν είναι ενεργοποιημένο, είναι «απλά το καλύτερο». Και μπορεί να πάει ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ.

Οι προφορτιζόμενες γραμμές και τα διαχωρισμένα AC είναι εδώ
προφορτισμένες γραμμές κλιματισμού

Η διαθεσιμότητα προφορτιζόμενων γραμμών κλιματισμού άλλαξε το παιχνίδι

Τελικά, η H&M και άλλες καινοτόμες εταιρείες μπόρεσαν να προσφέρουν τη λύση που υιοθετείται ευρέως σήμερα από σοβαρούς καλλιεργητές εσωτερικών χώρων όλο το χρόνο, και αυτή είναι η Split Acs (όπως το σύστημα AC „ολόκληρου του σπιτιού σας“) που συνοδεύεται από Precharged Refrigerant Lines.

Σήμερα, οι καλλιεργητές μπορούν να εγκαταστήσουν τις δικές τους μονάδες εναλλασσόμενου ρεύματος – ο εναλλάκτης θερμότητας πηγαίνει έξω, ο χειριστής αέρα πηγαίνει στο δωμάτιο καλλιέργειας. Δεν ανταλλάσσεται εξωτερικός αέρας, όπως κάνουν τα κλιματιστικά παραθύρων. Η πολύ θεμελιώδης διαφορά μεταξύ NOW και THEN είναι ότι εταιρείες όπως η H&M μπορούν να παρέχουν απόλυτα ασφαλείς και πιστοποιημένες προφορτιζόμενες γραμμές που απλώς συνδέουν το εσωτερικό και το εξωτερικό τμήμα του split συστήματος AC.

Δεν χρησιμοποιείται νερό για τη λειτουργία των μονάδων Split AC. Στην πραγματικότητα, μπορούν να δώσουν πίσω το νερό που χάνεται από τα φυτά – εάν συλλέξετε, αποθηκεύσετε και διαχειριστείτε τις δυνατότητες δέσμευσης συμπυκνώματος.

split ACs καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους

αυτό είναι σοβαρή ισχύς ψύξης

Ακόμα καλύτερα, μπορούν να σας προμηθεύσουν με ένα συνολικό πακέτο ψύξης χώρου ανάπτυξης. συμπεριλαμβανομένου ενός χρονοδιαγράμματος Air Handler „Flip“, το οποίο σας επιτρέπει να χειρίζεστε ΔΥΟ ξεχωριστά δωμάτια ανθοφορίας μικρής ημέρας από το ίδιο σύστημα ψύξης. Ουσιαστικά, μπορείτε να διπλασιάσετε το δυναμικό παραγωγής σας – απλά προσθέστε ένα ανατρεπόμενο ρελέ στο σύστημα φωτισμού σας και θα είστε στο μεγαλύτερο μέρος του…

Ο Desmond στην H&M δεν πιστεύει στην εικασία. Από εκπαίδευση, εμπειρία και υπόβαθρο είναι Μηχανικός-με πολυετή πρακτική εμπειρία στον τομέα των εφαρμογών ψύξης μεγάλων χώρων. Η κάλυψη των αναγκών ψύξης του χώρου ανάπτυξης του „Big Guys“ της BC σημαίνει ότι ξέρετε πώς να παρέχετε αποτελεσματικές λύσεις που είναι αξιόπιστες – και σε τιμή που οι καλλιεργητές μπορούν να δικαιολογήσουν και να ανακτήσουν τη βελτιωμένη παραγωγή για όλο το χρόνο.

Εκτός από την προσφορά ολοκληρωμένων συστημάτων ψύξης όπως Split AC (διπλό και τριπλές διασπάσεις), Ψύκτες Swamp, Reservoir Chiller, Thermostatic Solenoids, Water Cooled Air Conditioning και άλλες αναπτυσσόμενες συσκευές, ο Desmond είναι επίσης γνωστός και σεβαστός για τη δουλειά του H&M Heat Exchanger στην συντήρηση και την επισκευή σχεδόν οποιασδήποτε μάρκας ή μοντέλου εκεί έξω. Μπορούμε προσωπικά να επιβεβαιώσουμε την εκπληκτική του ικανότητα να επιλύει προβλήματα μέσω τηλεφώνου, ακόμη και περίπλοκα πράγματα για τα οποία οι περισσότεροι από εμάς θα έπρεπε να συμβουλευτούμε ένα διάγραμμα καλωδίωσης—το έχει «επάνω» για γρήγορη και φιλική ανάκτηση.

κλιματισμός τριπλού χωριού

Οι συμπιεστές είναι απομονωμένοι σε τριπλό διαχωρισμό – έξω μόνο ένας ψίθυρος είναι ανιχνεύσιμος επειδή το θορυβώδες στοιχείο διατηρείται σε εσωτερικούς χώρους. Φωτογραφία στον ιστότοπο: RCB Inc

The Cool Today

Δεν ήταν τόσο πολύ καιρό πριν που πολλοί καλλιεργητές εσωτερικού χώρου «αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη δουλειά» τους καλοκαιρινούς μήνες. με κυματισμό μέσω της υδροπονικής βιομηχανίας και όχι μόνο. Σήμερα, χάρη σε καινοτόμες εταιρείες όπως Εναλλάκτες θερμότητας H&M Και άνθρωποι όπως ο Des, που έχουν το υπόβαθρο και τη διορατικότητα για να κάνουν τη διαφορά, μπορούμε όλοι να καλωσορίσουμε, οι καλλιεργητές εσωτερικού χώρου όχι μόνο απολαμβάνουν την παραγωγή όλο το χρόνο….συγκομίζουν πιο βαριά και πιο συχνά, χάρη στην ικανότητα λειτουργίας των εγκαταστάσεων καλλιέργειας εσωτερικού χώρου CEA.

Στην πραγματικότητα, όταν τρέχετε εντελώς κλειστά, μπορείτε να επαναχρησιμοποιείτε το νερό σας ξανά και ξανά—αποτυπώνοντας αυτό που η εγκατάσταση αναπνέει από την επιστροφή συμπυκνώματος στο σύστημα AC και τον συμπληρωματικό εξοπλισμό αφύγρανσης. Μόνο ένα ακόμη παράδειγμα των κυματισμών που μπορούν να έχουν οι δροσερές καινοτομίες για όλους εμάς με αγάπη για την φυλλώδη και πράσινη πλευρά της ζωής.

Ετικέτες: κλιματιστικά δωματίου, ιστορία της υδροπονίας, υδροπονία

Schreibe einen Kommentar